11.9.2012 18:04

Το πρόγραμμα των Ιταλών δημοσιογράφων

 
Από την Κυριακή βρίσκεται στη Χίο το συνεργείο της ιταλικής τηλεοπτικής εκπομπής PIANETA MARE, με τεχνικούς και δημοσιογράφους, όπως έχει προαναγγελθεί και θα παραμείνει για την ολοκλήρωση των γυρισμάτων έως και μεθαύριο Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου.
Η επίσκεψη και τα γυρίσματα του αφιερώματος γίνονται μετά από συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας Χίου και του Γραφείου του ΕΟΤ στο Μιλάνο, με σκοπό την ανάδειξη του νησιού και την τουριστική του ανάπτυξη.
Η εκπομπή PIANETA MARE είναι μια από τις σημαντικότερες ψυχαγωγικές – περιβαλλοντικές εκπομπές στον τομέα της, όπου με βάση το θαλάσσιο στοιχείο η χαρισματική παρουσιάστρια Tessa Gelisio οδηγεί τον τηλεθεατή, μέσω ονειρικών ταξιδιών στην ανακάλυψη, την περιπέτεια, τις παραδόσεις, τον πολιτισμό αλλά κυρίως τη δημιουργική διαδρομή των ανθρώπων που είναι άρρηκτα δεμένοι μαζί της.
Στη Χίο οι συντελεστές του συνεργείου θα συναντηθούν με την πρόεδρο της Περιηγητικής Λέσχης  Πέννυ Τασοπούλου για τα αγιοβασιλιάτικα καραβάκια και με τον πρόεδρο της Ένωσης Ναυτικών Συκιάδας  Σταμάτη Καλαγκιά, που θα αναπτύξη τη ναυτική χιακή παράδοση.
Ακόμη θα επισκεφθεί τις Οινούσσες και το Ναυτικό της Μουσείο και τη Σχολή Εμποροπλοιάρχων, ενώ στο παλιό χωριό των Θυμιανών, θα παρακολουθήσει την αναβίωση του παραδοσιακού χορού Ταλίμι  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ