30.6.2014 19:30

Προφυλακίστηκε ο χρυσαυγίτης βουλευτής Αρτέμης Ματθαιόπουλος

Στη φυλακή οδηγείται μετά την απολογία του ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αρτέμης Ματθαιόπουλος. 

Ο βουλευτής κατά την απολογία του, κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα δύο σελίδων, όπου αρνείται τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι η δίωξη σε βάρος του είναι πολιτική. Ανέφερε ακόμα ότι δεν εμπλέκεται σε καμία παράμνομη ενέργεια και ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο σύντροφος της Ουρανίας Μιχαλολιάκου -κόρης του προφυλακισμένου αρχηγού της ΧΑ- φέρεται να αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις των ανακριτριών.

Ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος κρίθηκε προφυλακιστέος με το σκεπτικό ότι ανήκει στο στενό πυρήνα της εγκληματικής οργάνωσης και ο ίδιος προέτρεπε και συντόνιζε την εγκληματική της δράση. 

Ο βουλευτής είχε κληθεί, μετά από προθεσμία, να απολογηθεί στις εφέτες Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου κατηγορούμενος για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Λίγο αργότερα, ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκισή του.

Ο κ. Ματθαιόπουλος είναι ο όγδοος βουλευτή της ΧΑ που προφυλακίζεται, μετά τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά, Γιάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Στάθη Μπούκουρα (ο οποίος βέβαια έχει ανεξαρτητοποιηθεί) και τον Νίκο Κούζηλο. 

Ο Hλίας Κασιδιάρης σε δηλωσή του μετά την προφυλάκιση του όγδοου βουλευτή της Χρυσής Αυγής, ανέφερε μεταξυ άλλων: «Δεν μιλάμε για δικαστές, μιλάμε για εγκληματίες που εκτελούν συμβόλαια θανάτου. Ο Ματθαιόπουλος δεν έχει τελέσει κανένα έγκλημα. Είναι σαν ενα "λόττο", όπου παίζονται όμως οι ζωές ανθρώπων σαν ένα τσίρκο που δεν πρόκειται όμως να μας φοβήσει».

Οι ανακρίτριες αναμένεται τώρα να αποστείλουν κλήσεις για συμπληρωματικές απολογίες στους υπόλοιπους βουλευτές, για τους οποίους έδωσε άδεια η Βουλή για άρση της ασυλίας τους. Μεταξύ αυτών, οι προφυλακισμένοι Νίκος Μιχαλολιάκος και Χρήστος Παππάς, αλλά και ο Ηλίας Κασιδιάρης, που είναι ελεύθερος με όρους για τη βασική κατηγορία.

 

Αύριο η απόφαση για την Ελένη Ζαρούλια

Στο μεταξύ, αύριο, αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών για την ποινική μεταχείριση της βουλευτή Ελένης Ζαρούλια, η οποία παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό, μετά τη διαφωνία που είχαν για το αν θα πρέπει να κριθεί ή όχι προσωρινά κρατούμενη οι ανακρίτριες και ο αρμόδιος Εισαγγελέας, με την ολοκλήρωση της απολογίας της.

Αν το Συμβούλιο υιοθετήσει την άποψη του εισαγγελικού λειτουργού, η βουλευτής θα οδηγηθεί στην φυλακή ενώ αν οι Εφέτες ταχθούν με την γνώμη των ανακριτριών η κ. Ζαρούλια θα αφεθεί ελεύθερη υπό περιορισμό στην οικίας της, με εξαίρεση τη μετάβασή της στη Βουλή και επιπλέον με απαγόρευση εξόδου από την χώρα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ