28.5.2012 18:42

Προφάσεις εν αμαρτίες…

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ «ΚΟΠΟΥΝ» ΑΝΑΠΗΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΡΙΘΕΙ ΩΣ ΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΣΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΝΕΜΗΘΕΙ ΛΟΓΩ ΜΟΝΙΜΗΣ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΟΒΕΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ!

Μας…δουλεύουν ψιλό γαζί, ή πιστεύουν ότι είμαστε αφελείς. Η κυβέρνηση, με έγγραφο που κοινοποίησε στους ενδιαφερόμενους φορείς και τις Ομοσπονδίες συλλόγων  υποστηρίζει ότι δεν κινδυνεύουν να «κοπούν» αναπηρικές συντάξεις που έχουν κριθεί ως οριστικές καθώς και όσες έχουν απονεμηθεί λόγω μόνιμης ανικανότητας, με βάση το νόμο που καθορίζει τις ασθένειες. Αυτό, όπως υπογραμμίζουν προβλέπει ο νέος ασφαλιστικός νόμος ο οποίος, όπως δηλώνουν στελέχη του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, θα ισχύσει πλήρως κατά τη διαδικασία επανάκρισης των αναπηρικών συντάξεων έτσι ώστε να περιοριστεί ο αριθμός τους κατά 55.000 – 60.000.
«Το εξοργιστικό για τους ενδιαφερόμενους είναι ότι προς το παρόν έχουν εγκριθεί ελάχιστες, πάρα πολύ διάστημα περιμένουν τις εγκρίσεις των αιτήσεων τους που δεν έρχονται, ενώ τα δύο τελευταία χρόνια οι επιτροπές  έκοβαν σχεδόν τους πάντες στις εξετάσεις, με εντολή των αρμόδιων οργάνων. Οι περισσότερες διαδικασίες αργούν να υλοποιηθούν, με αποτέλεσμα ακόμη και αν πληρούν τις προϋποθέσεις του χρόνου υπαγωγής, να μην  έχουν υποβληθεί οι περισσότεροι στις απαιτούμενες υγειονομικές εξετάσεις, δηλαδή μας κοροϊδεύουν ασύστολα!», όπως υποσδτηρίζει με ανακοίνωση του  ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Χίου. «Το πρόβλημα έχει επιδεινωθεί φοβερά απο τον Αύγουστο, μετά την μεταφορά της αρμοδιότητας στον ΕΟΠΥ, αφού δεν γινόταν εξετάσεις και τώρα που άρχισαν εκκρεμούν τόσο πολλές, που οι λίστες των ραντεβού  είναι «κλεισμένες»  για πολλούς μήνες και οι περισσότεροι ασθενείς δεν μπορούν να πάρουν την έγκριση τους! Εκ των πραγμάτων είναι αποδεικνύεται ότι η διαβεβαίωση της κυβέρνησης δεν ισχύει και είναι στάχτη στα μάτια του κόσμου για προεκλογική εκμεττάλευση».
 
Ο νόμος
 
Τυπικά νόμος ορίζει ότι οι προσωρινές συντάξεις λόγω αναπηρίας θεωρούνται οριστικές εφόσον:
Ο συνταξιούχος έχει συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας του και χρόνο συνταξιοδότησης επτά συνεχών ετών κατά τη διάρκεια των οποίων έχει υποβληθεί σε τουλάχιστον τρεις εξετάσεις από υγειονομικές επιτροπές.
Ο συνταξιούχος έχει συμπληρώσει το 60ό έτος της ηλικίας του και χρόνο συνταξιοδότησης πέντε ετών συνεχώς κατά τη διάρκεια των οποίων έχει εξεταστεί τουλάχιστον δύο φορές από υγειονομικές επιτροπές.
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ