23.3.2012 12:54

Προετοιμασίες για καλοκαιρινές δράσεις

Η Βιβλιοθήκη Χίου «Κοραής» συμμετείχε την προηγούμενη εβδομάδα σε σεμινάριο της Future Library με δυο υπαλλήλους της, την Αργ. Γεωργαρούδη και την Άν. Χαζίρη. Η Future Library είναι μία αστική και μη κερδοσκοπική εταιρεία με διευθυντή τον Ιωάν. Τροχόπουλο και η οποία χρηματοδοτείται από το « Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος». Πρόκειται για το ίδρυμα που έχει αναλάβει και τη δημιουργία του νέου κτιρίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας.
Στόχος του  σεμιναρίου ήταν να ενημερωθούν οι συμμετέχοντες για τις νέες τάσεις  λειτουργίας μιας Βιβλιοθήκης και μάλιστα με τις τρέχουσες οικονομικές συγκυρίες και κυρίως για την ανάγκη για περισσότερο άνοιγμά της προς την κοινωνία. Ειδικότερα, παρουσιάστηκαν οι δυνατότητες πραγματοποίησης θερινών δράσεων στη Βιβλιοθήκη για τη νεολαία.
Το επόμενο διάστημα θα αρχίσουν να παίρνουν μορφή και να οργανώνονται αυτές οι δράσεις σε μορφή καθημερινών εκπαιδευτικών προγραμμάτων, τα οποία θα πραγματοποιηθούν στη Βιβλιοθήκη κατά τους καλοκαιρινούς μήνες Ιούλιο και Αύγουστο και θα απευθύνονται σε παιδιά. Στα τέλη Μαΐου θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες.
.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ