27.3.2012 16:33

Προέχει η ασφάλεια των επιβατών

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Ο Δήμος Χίου, απαντώντας σε χθεσινά δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου, σχετικά με περιστατικό κράτησης  για έλεγχο τουρκικού πλοίου, που εκτελεί δρομολόγια ÇEŞME-ΧΙΟΥ, διευκρινίζει τα εξής: 
"Στις  21.03 πραγματοποιήθηκε τακτικός έλεγχος στο πλοίο Çeşme Express, όπου διαπιστώθηκε σειρά ελλείψεων, που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια των επιβατών και της ναυσιπλοΐας. Ο εν λόγω έλεγχος είχε προαναγγελθεί στον κυβερνήτη του σκάφους, δεδομένου ότι σε προηγούμενη μετάβαση του πλοίου στη Χίο (Οκτώβριος 2011) είχαν διαπιστωθεί σοβαρές ελλείψεις και είχε ζητηθεί από την πλοιοκτήτρια εταιρεία η επιστροφή του πλοίου χωρίς επιβάτες, προκειμένου να διαπιστωθεί, εάν έγινε η διόρθωση των ελλείψεων και η αποκατάσταση των προβλημάτων.  Αντ' αυτού η πλοιοκτήτρια εταιρεία αποφάσισε η μετάβαση του πλοίου στις 21.03 στη Χίο να γίνει με επιβάτες. 
Η επιστροφή των ανωτέρω επιβατών από την Χίο στο Τσεσμέ έγινε άμεσα με πλοίο που ναυλώθηκε ειδικά από τον Δήμο Χίου, προκειμένου να μην υπάρξει ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού. 
Από πλευράς του Δήμου Χίου θα θέλαμε να τονίσουμε ότι ο έλεγχος στα πλοία, που προσεγγίζουν ελληνικά λιμάνια, γίνεται βάσει των εθνικών και ευρωπαϊκών κανονισμών χωρίς διακρίσεις.  Σ αυτό το πλαίσιο, είχαν ελεγχθεί όλα τα πλοία της γραμμής Τσεσμέ-Χίου χωρίς εξαιρέσεις.
 Η ασφάλεια  των επιβατών και η ελεύθερη ναυσιπλοΐα διέπεται από ορισμένους κανονισμούς η εφαρμογή των οποίων δεν πρέπει να συγχέεται με την ομαλή επικοινωνία, την ανταλλαγή επισκέψεων και την τουριστική κίνηση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Αντίθετα η ασφαλής διακίνηση επιβατών και εμπορευμάτων από πλοία, που εφαρμόζουν τα διεθνή πρότυπα, εγγυάται  την ελεύθερη και ακώλυτη διακίνησή τους μεταξύ των δύο χωρών, κατεύθυνση στην οποία είμαστε αφοσιωμένοι και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την προσέλκυση των επισκεπτών στο νησί μας".

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ