25.1.2017 12:28

Προβάλλει την κοινωνική πολιτική του ο ΣΥΡΙΖΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

Στα ζητήματα κοινωνικής πολιτικής με τις αιτήσεις για το εισόδημα αλληλεγγύης και τη στελέχωση των Κέντρων κοινότητας  επικεντρώνεται στην ανακοίνωση του ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ προβάλλοντας τα, ως πολιτική επιλογή και σημαντικό βοήθημα για την ανάκτηση της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αξιοπρέπειας σε όσους βρίσκονται στα όρια της φτώχειας.

Στην ανακοίνωση της ΝΕ σημειώνεται:  «Την 1η Φεβρουαρίου πρόκειται να ξεκινήσουν οι αιτήσεις για την ένταξη στο κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης , η πλατφόρμα του οποίου μετά το άνοιγμα δεν θα κλείσει αλλά θα παραμείνει ανοιχτή δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους τους πολίτες που βρίσκονται κάτω από τα όρια της ακραίας φτώχειας τους τελευταίους έξι μήνες να ενταχθούν.  Η διαδικασία, είναι απλή και  μάλιστα γίνεται αμέσως γνωστό στον πολίτη αν είναι δικαιούχος ή όχι του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης. Σύμφωνα με εκτιμήσεις συνολικά οι ωφελούμενοι του προγράμματος θα είναι 700.000- 800.000.

Η καινοτομία που  υπάρχει είναι ότι εκτός από το επίδομα, στους δικαιούχους θα παρέχονται και υπηρεσίες, όπως δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, συμμετοχή στα προγράμματα του ΤΕΒΑ και στις δομές φτώχειας, τα παιδιά των δικαιούχων θα έχουν voucher για βρεφονηπιακούς σταθμούς, όπως έγινε φέτος για 45.000 παιδιά και επίσης το 10% των δικαιούχων θα μπει στην αγορά εργασίας.

Η Δημιουργία και η στελέχωση  στα 254 Κέντρα Κοινότητας  προχωρά και το πιο σημαντικό είναι ότι  οι πολίτες, θα μπορούν να πηγαίνουν με το ΑΦΜ τους και να μαθαίνουν αμέσως ποια είναι τα δικαιώματά τους, τι μπορούν να πάρουν που δεν έχουν πάρει μέχρι σήμερα, ποια προγράμματα τρέχουν είτε ΕΣΠΑ, είτε κρατικά, είτε ευρωπαϊκά. Δίνεται με αυτό τον τρόπο  η δυνατότητα για πρώτη φορά σε όλους τους πολίτες να τα ξέρουν όλα και έτσι  δεν θα χρειάζεται να διαμεσολαβούνται ούτε από τους βουλευτές, ούτε από τους υπουργούς, ούτε από δημάρχους ,ούτε από άλλους πρόθυμους.

Η Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Χίου αγωνίζεται για την ανάκτηση της αξιοπρέπειας και της κοινωνικής δικαιοσύνης για όλους τους συμπολίτες μας.

Τόσα χρόνια ερχόταν ο κάθε υπουργός και έδινε και από ένα επίδομα σε κάθε  ομάδα που  τον πίεζε. Το ζήτημα της πρόνοιας, όμως, είναι οι υπηρεσίες. Ο ευάλωτος συμπολίτης μας δεν πρέπει να παίρνει απλώς επιδόματα. Χρειάζεται ένα αξιοπρεπές κοινωνικό εισόδημα ίσως και κάποια άλλα απαραίτητα επιδόματα, αλλά θα πρέπει κυρίως να πλαισιωθεί από υπηρεσίες του κράτους.

 Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ και της Κυβέρνησης είναι  η διαφάνεια, ώστε ο πολίτης να πηγαίνει στο δήμο και να μαθαίνει, με αξιοπρέπεια, τα δικαιώματά του. Με αυτό τον τρόπο ο κάθε πολίτης θα έχει δίπλα του ένα κράτος που θα τον σέβεται και θα τον φροντίζει. Αυτό, η δική μας Αριστερά μπορεί να το υποσχεθεί και να το κάνει ,όπως  επίσης και ότι μόνο εμείς θέλουμε και θα καταφέρουμε την απαλλαγή από την επιτροπεία και τα μνημόνια».

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ