11.6.2015 9:40

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 14,6% έναντι της ΝΔ

Δημοσκόπηση Marc: Δυσαρεστημένο το 53% με την κυβέρνηση - 8 στους 10 θέλουν συμφωνία

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 14,6% έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, δίνει δημοσκόπηση της εταιρείας Marc για την τηλεόραση του Alpha.
Η κυβέρνηση συγκεντρώνει το 34,2%, με τη διαφορά του με τη Νέα Δημοκρατία (19,6%) να διαμορφώνεται στις 14,6 ποσοστιαίες μονάδες μονάδες. Τρίτο κόμμα είναι το Ποτάμι με 6,3% και ακολουθούν ΚΚΕ (5,2%), η Χρυσή Αυγή (5%), οι ΑΝΕΛ (3,7%) και το ΠΑΣΟΚ (3,2%).Ωστόσο και τα δύο κόμματα σημειώνουν πτώση πάνω από μια μονάδα, ενώ σαφή πτώση παρουσιάζει ο δείκτης θετικής αξιολόγησης της κυβέρνησης και ικανοποίησης από τις διαπραγματεύσεις.
Πιο συγκεκριμένα, για πρώτη φορά η πλειοψηφία των ερωτηθέντων κρίνει αρνητικά την κυβέρνηση σε σχέση με τη διαπραγμάτευση, σε ποσοστό 53%, ενώ 8 στους 10 τάσσονται υπέρ της συμφωνίας. Σε περίπτωση μη συμφωνίας, προτιμούν το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας σε ποσοστό 44,2%.
Παράλληλα, το 54,8% φοβάται μία χρεοκοπία το επόμενο διάστημα και το 50,2% δηλώνει ότι η κυβέρνηση πρέπει να έρθει σε συμφωνία και να αποφύγει τη ρήξη.
Το 77,4%, επιθυμεί την παραμονή στο ευρώ και το 16% δηλώνει υπέρ της δραχμής, ενώ σε περίπτωση αδιεξόδου η συντριπτική πλειονότητα τάσσεται κατά της διενέργειας εκλογών.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ