3.10.2015 12:15

Πριονίζει τα πόδια της

ΔΕΝ ΘΑ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ Γ.Π.Σ. ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΧΙΟΥ

 Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση του τοπικού συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Χίου να μην υποβάλλει εισήγηση και να μην γνωμοδοτήσει για το Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό που προωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου. Στην συνεδρίαση της Παρασκευής δεν κατατέθηκε εισήγηση από την πλειοψηφία. Η πρόεδρος κ. Άννα Χρυσούλη ανέλαβε  τη δέσμευση να καταθέσει τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά της διαδικασίας  στη συνεδρίαση της Δημόσιας Διαβούλευσης που θα διεξαχθεί την Πέμπτη, χωρίς να καταθέσει  γνωμοδοτική πρόταση του σώματος. Εντονότατα αντέδρασε ο  σύμβουλος της Χιακής Συμπολιτείας Τέλης Τύμπας καταγγέλλοντας ως  απαράδεκτη την τακτική της πλειοψηφίας.

Μέριμνα

«Είναι αδιανόητο να μην καταθέσουμε πρόταση, ακόμη και κατά πλειοψηφία. Υποβαθμίζουμε το όργανο και μετατρέπουμε τη δράση του σε καφενειακή συζήτηση. Υπάρχουν αντίθετες απόψεις, τι θα πείτε ως εκπρόσωπος σώματος αιρετών στη συνεδρίαση της  Διαβούλευσης και στο δημοτικό συμβούλιο», δήλωσε σε υψηλούς τόνους. Κατηγόρησε δε την πλειοψηφία  ότι απεμπολεί κυριαρχικά και κατακτημένα δικαιώματα.

« Έπρεπε να είχατε μεριμνήσει για την υποβολή  εισήγησης, αφού έργο του σώματος είναι η προώθηση των θέσεων των κατοίκων της πόλης της Χίου, τους οποίους εκπροσωπούμε».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ