11.7.2012 9:15

«Πρέπει να διατηρηθούν»

Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ι. ΜΠΟΥΜΠΑΡΗΣ ΘΕΤΕΙ ΠΡΟ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΗΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜ. ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΥΛΩΝ

 
«Πρέπει να ντρέπονται που  άφησαν αυτούς τους πολιτιστικούς θησαυρούς, τα καταπληκτικά κτίρια να γκρεμίσουν». Ο πρώην δήμαρχος Ι. Μπουμπάρης δεν παρεμβαίνει συχνά στα δημόσια δρώμενα και περισσότερο μέσω των Μ.Μ.Ε.
Ή μάλλον δεν παρεμβαίνει αν δεν τον ρωτήσουν. Με αφορμή του ρεπορτάζ για το πρώην ανοικτό θέατρο του Λατομίου, επαναφέρει στη δημοσιότητα τα επισκευαστικά προβλήματα που υπάρχουν με τα κτίρια της δημοτικής Πινακοθήκης και των μύλων στα Ταμπάκικα, πριν από το νοσοκομείο. Τα επισκευαστικά έργα που έχουν ξεκινήσει, δεν αρκούν για τη σωτηρία των μύλων, αφού ο περιβάλλον χώρος είναι σε κακή κατάσταση που μπορεί να γίνει και μη αναστρέψιμη αν δεν δείξουν οι συναρμόδιες υπηρεσίες διάθεση συνεργασίας με αμοιβαίες υποχωρήσεις για να υπερκερασθούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια, που δεν επιτρέπουν την εκκίνηση των απαραίτητων εργασιών
«Κατάφερα να τα πάρω και να τα κάνω δημοτικά, να τα εντάξω σε μελέτες και να εξασφαλίσω τις πιστώσεις που χρειαζόταν για τα απαραίτητα έργα και τώρα καταστρέφονται επειδή οι δημοτικές αρχές δεν μπορούν να εξασφαλίσουν χρήματα για να τα επισκευάσουν. Είναι ντροπή, θα έπρεπε να κάνουν την αυτοκριτική τους και να αναλάβουν τις ευθύνες τους», τονίζει  αρκετά φορτισμένος.
Τα τρία έργα, του Λατομίου, της Πινακοθήκης και των Μύλων, θα μπορούσαν να
«Λυπάμαι που τα βλέπω σε αυτή την κατάσταση, αλλά περισσότερο λυπάμαι επειδή φοβάμαι ότι  το μέλλον τους  δεν διαγράφεται αισιόδοξο», λέει σκωπτικά, ζητώντας από όλους όσους ενδιαφέρονται και έχουν τη δυνατότητα, να ενεργοποιηθούν για να σωθούν τα περίφημα κτίσματα που παραλάβαμε από τους προγόνους και πρέπει να παραδώσουμε στους απογόνους μας σε καλή κατάσταση.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ