24.10.2012 17:40

Πρεμιέρα με … Υπουργό

 
Πιστή στο ραντεβού της με τους φίλους του ποιοτικού κινηματογράφου η Κινηματογραφική Λέσχη Χίου ξεκινάει και φέτος τις δραστηριότητες της.
 
Από αυτή την Παρασκευή (26/10) και κάθε Παρασκευή στις 20.30 στην κεντρική αίθουσα του Ομηρείου θα προβάλλονται ταινίες του εγχώριου και παγκόσμιου κινηματογράφου.
 
Ως εναρκτήρια ταινία η επιλογή γίνεται από το σύγχρονο γαλλικό κινηματογράφο και συγκεκριμένα την ταινία του  Πιέρ Σολλέρ «Ο Υπουργός», παραγωγής του 2011.
 
Ο Υπουργός-  L' exercice de l' État
Είδος: Δραματική
Διάρκεια: 115'
Γλώσσα: Γαλλικά
Σκηνοθεσία-Σενάριο : Pierre Schöller
Πρωταγωνιστούν : Olivier Gourmet, Michel Blanc, Zabou Breitman
 
   Ο Υπουργός Μεταφορών Bertrand Saint-Jean δέχεται ένα τηλεφώνημα μέσα στη νύχτα από το διευθυντή του πολιτικού του γραφείου. Ένα λεωφορείο έχει πέσει σε μια χαράδρα. Πρέπει να πάει επιτόπου, δεν έχει άλλη επιλογή. Κι έτσι αρχίζει η οδύσσεια ενός κρατικού λειτουργού μέσα σε έναν κόσμο όλο και πιο πολύπλοκο και εχθρικό. Βιασύνη, σύγκρουση εξουσιών, χάος, οικονομική κρίση... Τα πάντα δένονται μεταξύ τους, το καθετί έχει απόηχο σε κάτι άλλο.   
   Η τρίτη μεγάλου μήκους ταινία του Pierre Schöller  ρίχνει βέλη κατά του γαλλικού  πολιτικού συστήματος και γενικά στον τρόπο με τον οποίο ασκείται η πολιτική. Ο Γάλλος δημιουργός με το ευφάνταστο σενάριο, και τους πρωτότυπους συμβολισμούς, παραδίδει ένα σύγχρονο πολιτικό μανιφέστο πάνω στη διαχείριση της εξουσίας. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ