28.2.2014 12:45

Πρεμιέρα με τρία μονόπρακτα για τη Θεατρική Ομάδα Χίου

ΠΕΜΠΤΗ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΟΜΗΡΕΙΟ

Με τρία μονόπρακτα των Γ. Διλμπόη, Χ. Σαχτούρη και Κ. Μουρσελά ξεκινά τις φετινές εμφανίσεις της η Θεατρική Ομάδα Χίου. Κοινό στοιχείο και των τριών μονόπρακτων είναι η σάτιρα . Το χιούμορ επίσης, διακριτικά αλλά εύγλωττα, δηλώνει διαρκώς την παρουσία του.  Κάτω από το γενικό τίτλο “ Ενέσεις Ζωής”, παρουσιάζει τα έργα:
 

“Ενέσεις Χρυσού” του Γεώργη Διλμπόη. Με κύριο άξονα αναφοράς τη φιλαργυρία, την απληστία και τη θεοποίηση των υλικών αγαθών, καυτηριάζει και σατιρίζει ανθρώπινες συμπεριφορές, ακόμα και ανθρώπων με κοινωνική αποστολή (όπως οι ιερωμένοι και οι γιατροί) και -κατά μία έννοια -αποτελεί μια από τις όψεις της ζωής, που προετοίμασαν το έδαφος της εκτεταμένης ηθικής σήψης και συνέβαλαν  στην πολύμορφη κρίση που χαρακτηρίζει τις μέρες μας.

“Το Παγκάκι” του Χαράλαμπου Σαχτούρη.
Οι ήρωές του είναι άστεγοι. Θύματα της οικονομικής κρίσης κάποιοι απ' αυτούς. Από ιδεολογία κι από πεποίθηση κάποιοι άλλοι. Κοινός “παρονομαστής”, εστία για όλους, το “παγκάκι “ τους. Μέσα από την παρουσία και τη δράση τους, ωστόσο, ξεπετιέται μια σειρά από “εικόνες ζωής”, οι περισσότερες των οποίων αποτελούν συνέπεια της δύσκολης κατάστασης στην οποία μας οδήγησε ένα απάνθρωπο, αδηφάγο  σύστημα.
 

“Το αυγό” του Κώστα Μουρσελά.
Το σύστημα  που εκμαυλίζει, που ξεγελά, που αλλοτριώνει, που απομακρύνει τον άνθρωπο από τις αξίες του, που τον μεταλλάσσει. Με πικρό χιούμορ και με αριστοτεχνική γραφή ο συγγραφέας καυτηριάζει τις συστημικές σειρήνες, που επιχειρούν να σαγηνέψουν τον άνθρωπο, να τον εγκλωβίσουν, και να τον οδηγήσουν στις περιοχές της απόλυτης κυριαρχίας τους.  Ένα (προφητικό) επεισόδιο από τη θρυλική τηλεοπτική σειρά “Εκείνος κι Εκείνος”.
Οι παραστάσεις θα δοθούν στο Ομήρειο την Πέμπτη 6, το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Μαρτίου.

     Η είσοδος είναι ελεύθερη αν και η θεατρική ομάδα στηρίζεται στην εθελοντική συνεισφορά, για την κάλυψη του κόστους παραγωγής.
Η παραστάσεις ανεβαίνουν σε συνδιοργάνωση με το Ομήρειο ΠΚΔΧ. Για τη νέα παραγωγή οι συντελεστές της θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου την Τρίτη 4 Μαρτίου, στις  11,30 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου.

 
Σκηνοθεσία:  Αυγουστίνα Λικουρίνα
Φωτισμοί: Παναγιώτης  Λούρος 
Σκηνικά: Οι άνδρες της ΘΟΧ με συντονιστή το Μάρκο Διαμαντάρα
Κοστούμια: Νίτσα Κλούβα, Ρούλα Μελέκου, Πολύ Σωτηράκη
Μουσική Επιμέλεια: Αυγ. Λικουρίνα, Γρηγόρης Παπαμικρούλης
Μακιγιάζ : Άννα Μαυρή, Ρούλα Μελέκου
Υποβολείο: Μπέλλα  Διαμαντάρα, Μαρία Φούτσου
Χειριστής Ήχου: Ανθίππη Φιαμού
Φροντιστήριο, Λοιπές εργασίες: Μπέλλα Διαμανταρα, Ανθούλα Μπουγδάνου, Άννα Σαββάκη, Πολύ Σωτηράκη,  Μαρία Φούτσου
Επιμέλεια Προγράμματος –Αφίσα :  Ε.Ασλανίδη, Ν.Κλούβα. Κ.Μανές.
Μπ. Σαχτούρης, Ντ.Στουπακη. Ανθ. Φιαμού

Διανομή: 
«Ενέσεις Χρυσού»
Στέλιος Μακρυάς: Γέρος
Πόλυ Σωτηράκη: Κόρη
Γρηγόρης Παπαμικρούλης: Αγόρι
Μπάμπης Σαχτούρης: Παπάς
Μάρκος Διαμαντάρας: Γαμπρός
Κοσμάς Μανές: Γιατρός

........................................
«Το Παγκάκι»"
Ευγενία  Ασλανίδη: Κική
Ντέπη Στουπάκη: Ελπίδα
Ανδρέας Παπασταμάτης: Γέρος
Κοσμάς Μανές: Νεαρός
Δανάη Βεϊλή: Κορίτσι
Δημήτρης Κουτσουράκης: Ορφέας
Τα μέλη της ΘΟΧ: Διαδηλωτές

........................................................
"Το Αυγό"
Γιάννης Τσουμπαριώτης: Λουκάς
Μάρκος  Διαμαντάρας: Σόλων

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ