12.3.2012 10:01

«Πράσινα» παλαμάκια με φόντο την χρεοκοπία

ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΥΜΝΑΣΜΕΝΟ GEORGE, ΣΤΟΝ HEAVY ΕΥΑΓΓΕΛΟ

Μόνο ίσως σε συναυλία θα μπορούσε κανείς να διακρίνει τέτοιο ενθουσιασμό και τέτοια... συγκίνηση σαν και αυτή που εξέπεμπε το κομματικό πλήθος του ΠΑΣΟΚ στην προχθεσινή συνδιάσκεψη στην Αθήνα, την ώρα που από βήματος μιλούσε ο Γ. Παπανδρέου.
Ο πρώην πρωθυπουργός θυμήθηκε ξανά τις θυσίες που έκανε ο ελληνικός λαός, την τεράστια «αλήθεια» που το ΠΑΣΟΚ είπε σχετικά με την οικονομία της χώρας αλλά θυμήθηκε και την αυταπάρνηση με την οποία ο ίδιος έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε.
Το τραγικό βέβαια δεν είναι ότι ο Γιώργος Παπανδρέου για άλλη μια φορά βρέθηκε εκτός τόπου και χρόνου στις δηλώσεις του, παρομοιάζοντας τον εαυτό του και το κόμμα του με σωτήρες... Το τραγικό ήταν ο ενθουσιασμός με τον οποίο τα κομματικά στελέχη από κάθε πλευρά της Ελλάδας χτυπούσαν ρυθμικά παλαμάκια την ώρα που ο ίδιος μιλούσε για την προσφορά του «πράσινου» κινήματος, ξεχνώντας φυσικά να αναφερθεί στις απλήρωτες ορδές υπαλλήλων στα γραφεία του κόμματος, κάποιες σάουνες την ύπαρξη των οποίων επιβεβαίωσαν οι κυριακάτικες εφημερίδες, τα γιαούρτια που πέφτουν βροχή....ακόμη και από τους ψηφοφόρους του κόμματος.
Και ενώ η κάμερα που καλύπτει την ομιλία στη συνδιάσκεψη κάνει ένα ζουμ στα στελέχη που χειροκροτούν, η Λίτσα Λύκου και η Γραμματική Αλοιμόνου δεν μπορούν να κρύψουν τον ενθουσιασμό τους... Ο φακός «συλλαμβάνει» την πρώτη όρθια να καταχειροκροτεί τον Γ.Α.Π. μέσα στη χαρά και τη δεύτερη ακριβώς πίσω της καθισμένη να επαναλαμβάνει με το ρυθμικό χτύπο των χεριών της, την επιβράβευση (;) των κατορθωμάτων του πρώην πρωθυπουργού.
Αλήθεια, υπάρχει σήμερα Έλληνας που θα αισθάνονταν την ανάγκη να πράξει το ίδιο;
Μάλλον όχι. Σε τέτοιες καταστάσεις, μόνο κομματικά στελέχη μπορούν να το καταφέρουν. Κι αυτό διότι η φορμόλη στην ατμόσφαιρα επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τη συμπεριφορά και τη σκέψη. 
 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ