10.11.2015 16:52

Πράγματα και θαύματα με αφορμή το τραπέζι Μεϊμαράκη!

ΣΤΑ ΔΥΟ Η ΝΟΔΕ ΧΙΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΒΡΑΔΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Σε δύο παράλληλους κόσμους κινούνται τα γαλάζια στελέχη με αφορμή τη σημερινή επίσκεψη στο νησί του προέδρου της Ν.Δ. Βαγγ. Μεϊμαράκη. Κατάφεραν μέσα σε λίγες ώρες να διαχωριστούν σε στρατόπεδα, με φόντο την επίσκεψη του προσωρινού και  υποψήφιου προέδρου, και με μηνύματα του το επίσημο όργανο του κόμματος να ξεκαθαρίζει ότι αποτελεί επιλογή των υποστηρικτών της υποψηφιότητας του προέδρου και όχι όλων των στελεχών του κόμματος ως είθιστε, το βραδινό δείπνο που θα του παρατεθεί, από το οποίο αποκλείστηκε ο βουλευτής του κόμματος στη Χίο Νότης Μηταράκης και αρνήθηκε να παραβρεθεί κατόπιν τούτου, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Πρ. Μανωλάκης.

Και ενώ όλοι ανέμεναν ότι η επίσκεψη του υποψήφιου αλλά και προσωρινού προέδρου του κόμματος με αφορμή τις επετειακές εορτές για την 11η Νοεμβρίου, θα συμβόλιζαν την ενότητα, ξαφνικά... χίλια κομμάτια.

Και αυτό γιατί τα περισσότερα στελέχη θεωρούσαν ότι ο κ. Μεϊμάράκης δεν έρχεται για να προωθήσει αποκλειστικά την υποψηφιότητά του, στο Νομό με το μεγαλύτερο εκλογικό ποσοστό για τη Ν.Δ. πανελλαδικά, αλλά και για να στείλει ένα μήνυμα ότι την επόμενη ημέρα των εσωκομματικών εκλογών, το κόμμα είναι ένα και αδιάιρετο. Εξάλλου το κόμμα εκπροσωπεί με την επίσεκψή του. 

Στον αποκλεισμό του βουλευτή (ουσιαστικά του εκπροσώπου που επέλεξαν οι γαλάζιοι υποστηρικτές στο νησί), απάντησε με μήνυμα που έφτασε σε δεκάδες αποδέκτες η ΝΟΔΕ και αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το αποψινό δείπνο σε ταβέρνα του νησιού διοργανώνεται μόνο από φίλους και υποστηρικτές του Βαγγ. Μεϊμαράκη», θέλοντας να ξεκαθαρίσει προφανώς ότι ο πρόεδρος του κόμματος δεν έρχεται ως εγγυητής και υποστηρικτής της ενότητας, αλλά ως υποψήφιος και μόνο.

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ εμφανίζεται έξαλλος με την πρωτοβουλία που έλαβε ο «κύκλος» των υποστηρικτών του κ. Μεϊμαράκη στη Χίο και προς αυτό διαφοροποιεί τη θέση του, ενώ και ο βουλευτής Νότης Μηταράκης, ερωτώμενος σχετικά ανέφερε ότι: «θα αγωνιστώ για την ενότητα του κόμματος που προφανώς δοκιμάζεται...».

Η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι, το αποτέλεσμα της διήμερης επίσκεψης του Βαγγ. Μεϊμαράκη μπαίνει στο μικροσκόπιο και η Ν.Δ. βαδίζει σε χωράφι σπαρμένο με... νάρκες, που ηθελημένα ή άθελα του έσπειραν τα ίδια τα στελέχη. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ