16.10.2012 11:00

Το «πόθεν έσχες» των δημοτικών αρχόντων

• ΤΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΩΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ

Καμιά φορά λέμε «αυτοί δεν έχουν ανάγκη. Τρώνε καλά…» Ας το δούμε αν ισχύει στην πράξη, ρίχνοντας μια ματιά στα περιουσιακά στοιχεία του δήμαρχου και των δημοτικών συμβούλων , όπως αυτά αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Δήμου κατ’ εντολή  νόμου και αφορούν το έτος 2011.Πρόκειται για τις δηλώσεις Πόθεν Έσχες, τις οποίες υποχρεούνται, εδώ και μια διετία, να αναρτούν στο διαδίκτυο όλοι οι αιρετοί κάθε δήμου, καθώς και τα ανώτατα διοικητικά στελέχη. Στη δήλωση Πόθεν Έσχες περιλαμβάνονται τα δηλωθέντα εισοδήματά τους, τα ακίνητα που έχουν στην κατοχή τους, οι μετοχές, οι καταθέσεις, τα Ι.Χ. αυτοκίνητα, σκάφη, κλ.π. Από τις δηλώσεις του 2011 απουσιάζουν εκείνοι που εξελέγησαν στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές.
 
Π. Λαμπρινούδης
Ο δήμαρχος δήλωσε εισοδήματα από μισθό και κύρια και επικουρική σύνταξη 45.893 ευρώ. Στην ιδιοκτησία του έχει, μεταξύ άλλων, ένα ακίνητο στο οποίο διαμένει και τραπεζικές καταθέσεις που ανέρχονται σε  30.946 ευρώ σε διάφορους λογαριασμούς, 57.068 σε δολάρια και 588 μετοχές της Αlpha bank.
 
Μ. Σκούφαλος
Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» δήλωσε, μαζί με της συζύγου του, εισοδήματα που ανέρχονται στις 51.333 ευρώ. Στην ιδιοκτησία του έχει, μεταξύ άλλων, δυο σπίτια κι ένα διαμέρισμα στην Αθήνα και καταθέσεις 25.200 ευρώ, έξι αυτοκίνητα και ένα μοτοποδήλατο.
 
Στ. Φαρατζής
51.723 ευρώ εισοδήματα από μισθούς και εισοδήματα από την εκμετάλλευση ακινήτων, επιχειρήσεων κ.λπ. δήλωσε ο Στ. Φαρατζής. Ο ίδιος εμφανίζεται ιδιοκτήτης πολλών ακινήτων σε Χίο, Αθήνα και Νάξο και με καταθέσεις ύψους 11.500 ευρώ.
 
Ηλ. Κλεισσάς
62.218 ευρώ δηλώνει εισόδημα ο Ηλ. Κλεισσάς. Ο πρώην δήμαρχος Μαστιχοχωρίων φαίνεται ιδιοκτήτης ενός σπιτιού στην πόλη (κύρια κατοικία) κι ενός άλλου στο Πυργί, μέτοχος στην «Πελινναίον», ιδιοκτήτης σκάφους αναψυχής μήκους 6μ., ενώ στα εισοδήματα της συζύγου του περιλαμβάνονται 41.242 ευρώ το χρόνο από ενοικιάσεις ακινήτων.
 
Ν. Μαρτάκης
49.756 ευρώ οικογενειακό εισόδημα δηλώνει ο Ν. Μαρτάκης, ενώ στη Βολισσό και στο Λατόμι έχει επενδύσει σε ακίνητα την περιουσία του, αφού δηλώνει στην κατοχή του πέντε σπίτια.
 
Γ. Λιγνός
18.722 ευρώ δηλώνει ο Γ. Λιγνός. Ο αντιδήμαρχος Καρδαμύλων  δηλώνει ιδιοκτήτης ακινήτων αλλά και μεγαλοκαταθέτης, αφού σε δολάρια οι καταθέσεις του φτάνουν τα 100.000 και περίπου άλλα τόσα σε ευρώ.
 
Αθ. Θλιβίτου
Εισόδημα 16.915 ευρώ  δηλώνει η αντιδήμαρχος Ιωνίας Αθ. θλιβίτη. Στην ιδιοκτησία της συγκαταλέγονται ένα σπίτι στην Καλλιμασιά, αγροτεμάχια και καταθέσεις περίπου 42.000 ευρώ.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ