4.2.2013 12:27

Πόσο οξυδέρκεια θέλει;

Ο Μακριδάκης δεν είναι ο τύπος ανθρώπου που θα σε κάνει να νιώσεις μαζί του οικειότητα. Για να ακριβολογώ είναι στιγμές που κάνει το παν με τις ακρότητες των θέσεων του για να τον μισήσεις. Όποιος όμως, τυφλά παρασυρμένος, μπερδεύει την κοινωνική παρουσία του με την καλλιτεχνική του αξία, δε βλάπτει το Μακριδάκη, υποβιβάζει τη δική του ικανότητα διάκρισης.
Εδώ και καιρό έχει ανεβεί στο θεατρικό σανίδι ένα από τα τελευταία έργα του, «Η άλωση της Κωνσταντίας», μάλιστα από δυο σύγχρονες ιέρειες του ελλαδικού θεάτρου, την Άννα Βαγενά και την  Ελένη Γερασιμίδου. Το έργο, μετά από τις παραστάσεις του στο θέατρο του Μεταξουργείου, ξεκινά περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Πόσο τιμητικό ακούγεται αυτή η παράσταση να μην περάσει από τη Χίο;
Ομήρειο και ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. έπρεπε ήδη να είχαν μεριμνήσει για τα διαδικαστικά και να είχαν αξιώσει από τις δυο πρωταγωνίστριες και την παραγωγή του έργου να μας χαρίσουν την ευκαιρία να το απολαύσουμε κι εμείς. Να έχουμε ένα επιπλέον κίνητρο να πάμε θέατρο, την καταγωγή του συγγραφέα. Έχουν τόσα πολλά να σκεφτούν, που τους ξέφυγε η … λεπτομέρεια;

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ