25.11.2014 21:11

Πόρους για οδικό δίκτυο κι αντιπλημμυρικά ζήτησε η Χρ. Καλογήρου από τον Κ. Σκρέκα

Συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κώστα Σκρέκα, είχε σήμερα το απόγευμα το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος. Εκτός από τα θέματα που τέθηκαν και σχετίζονται με το σοβαρό ζήτημα της κατάθεσης του νέου ΕΣΠΑ (ΣΕΣ), η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου, μεταξύ άλλων, ζήτησε από τον Υπουργό την άμεση διάθεση πόρων, για την υλοποίηση αναγκαίων έργων. Συγκεκριμένα, η Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ενίσχυσης των έργων συντήρησης και βελτίωσης του οδικού δικτύου καθώς και εκτέλεσης έργων αντιπλημμυρικής προστασίας.

Επίσης, ζήτησε οι Περιφέρειες να έχουν το δικαίωμα εκτέλεσης μικρών και μεσαίων αγροτικών έργων ποσού έως ενός εκατομμυρίου ευρώ, όπως πχ έργων που σχετίζονται με τη διαχείριση υδατικών πόρων και τους αναδασμούς. Όπως είπε, οι Περιφέρειες μπορούν να αποτελέσουν τον πιο αποτελεσματικό φορέα σχεδιασμού και υλοποίησης μικρών και μεσαίων έργων, αλλά με υψηλό δείκτη ανταποδοτικότητας για τις τοπικές κοινωνίες και να λειτουργήσουν ως βασικός πυλώνας ανάπτυξης της αγροτικής οικονομίας. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ