28.8.2015 11:17

Ποντάρουν στη φιλανθρωπία του Χιώτη [ΒΙΝΤΕΟ]

ΦΑΡΜΑΚΑ, ΑΛΟΙΦΕΣ , ΧΥΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΡΑ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΤΟΥ ΚΗΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Έκκληση προκειμένου να αντιδράσουν τα ανθρώπινα αντανακλαστικά, απευθύνουν ανοιχτά προς τους Χιώτες οι γιατροί των Κοινωνικών Ιατρείων που καλούν την τοπική κοινωνία να προσφέρει από το υστέρημά της φάρμακα, νερά και χυμούς για τους μετανάστες που βρίσκονται στον Δημοτικό Κήπο.

Όπως τόνισαν μιλώντας στον «π» ένα μεγάλο ποσοστό των προσφύγων που φιλοξενούνται στον καταυλισμό του Μερσινιδίου έχουν υποστεί εγκαύματα ή αφυδάτωση με αποτέλεσμα να χρειάζονται συγκεκριμένα φάρμακα αλλά και νερό.

«Η Χίος το έχει αποδείξει ότι βοηθάει έμπρακτα τους συνανθρώπους της παρά τις δυσκολίες που δημιουργεί η οικονομική κρίση. Έτσι και τώρα καλούμε τους Χιώτες να προσφέρουν φάρμακα για τη διάρροια, αλοιφές για τα εγκαύματα αλλά και χυμούς και νερά για την αφυδάτωση», δήλωσαν οι γιατροί.

Μάλιστα κάλεσαν τους τοπικούς φορείς να αξιοποιήσουν τον σπόρο που φύτεψαν οι ίδιοι συνεχίζοντας στον ίδιο δρόμο με τη μόνιμη λειτουργία κοινωνικών ιατρείων και τη συμμετοχή ιατρών του Ιατρικού Συλλόγου αλλά και εθελοντών.

Άθλιες οι συνθήκες

Την ίδια ώρα ο φωτογραφικός φακός του «π» αποθανάτισε σκηνές απείρου κάλλους καθώς χθες το πρωί είχε σταματήσει κάθε παροχή νερού εντός του Δημοτικού Κήπου με αποτέλεσμα οι πρόσφυγες να χρησιμοποιούν για τις ανάγκες τους βρώμικο νερό που ήταν τοποθετημένο μέσα σε βαρέλια.

Την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση όξυνε το κλείσιμο των τουαλετών καθώς απαιτούνταν εργασίες στο εσωτερικό τους προκειμένου να τοποθετηθούν ντουζιέρες για τις ανάγκες των προσφύγων. 

Η λίστα των φαρμάκων

-νερό

-Ponstan, Depon, αντιφλεγμονώδη

-fucidin (αλοιφή)

- Norgesic (πολλά)

-Bepanthol (για εγκαύματα)

- φυσιολογικοί οροί για μωρά

-παιδικά γάλατα

-pampers

-φρούτα, γάλατα και παιδικά

-οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες

-σαπούνια, σαμπουάν και για παιδιά

-αντηλιακά

-υγρομάντηλα

-σκόνη πλυσίματος (στο χέρι)

 

Τα υλικά αυτά μπορούν να παραδίνονται στα γραφεία της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Χίου, Σγούτα 12 (καθημερινές 10.00-12.30) .Τηλέφωνο: 2271044056

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ