25.6.2015 13:22

Πολιτιστικός πυρετός στον «Αμέθυστο»

ΤΟΝ ΙΟΎΛΙΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΟΥΤΣΑΤΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΣΤΑΡΌΒΑ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ-ΧΑΤΖΗ

Συνεχίζοντας τις εξαιρετικές πολιτιστικές του επιλογές που στόχο έχουν αφενός να αναδείξουν τον ιδιαίτερο τόπο καταγωγής τους, τους Ολύμπους και αφετέρου να διαφημίσουν ολόκληρο το νησί, ο Σπύρος Αρώνης και ο «Αμέθυστος» θα προσφέρουν την ευκαιρία στο Χιώτικο κοινό να απολαύσει ζωντανά το Σάββατο 4 Ιουλίου την Αναστασία Μουτσάτσου. « Τα τελευταία τρία χρόνια έχω την χαρά να φιλοξενώ στο χώρο μου σπουδαίους καλλιτέχνες και να δίνω την ευκαιρία σε όλους του Χιώτες να τους ακούσουν ζωντανά. Οι Ολύμποι είναι ένα πανέμορφο χωριό που αξίζει κάποιος να το γνωρίσει. Σκέφτηκα λοιπόν ότι πρέπει να βρω κίνητρα ώστε ο επισκέπτης να έρθει. Έτσι ξεκίνησα προ τριετίας ένα φεστιβάλ με συναυλίες γνωστών καλλιτεχνώ», δήλωσε στον «π» ο Σπύρος  που μαζί με την σύζυγό του διαχειρίζονται το κατάστημα «Αμέθυστος» στην πλατεία των Ολύμπων. « Από τους Ολύμπους έχουν περάσει όλα τα μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής, όπως Μάνος Πυροβολάκης, Ζιώγολας, Ελένη Λεγάκη, Κονιτόπουλος».

Το ενδιαφέρον στην συναυλία της Αναστασίας Μουτσάτσου εστιάζεται στο γεγονός ότι η ίδια επιλέγει να την συνοδεύει μουσικά ένας Χιώτης καλλιτέχνης, ο Μάριος Νεαμονιτάκης. « Είναι πολύ σημαντικό ότι μία σπουδαία φωνή όπως η Μουτσάτσου δεν θα φέρει μαζί τους μουσικούς της, εκτός από την πιανίστριά της και εμπιστεύεται έναν Χιώτη μουσικό.  Προσπαθούμε να προωθούμε μέσα από τις εκδηλώσεις μας όσο μπορούμε τους ντόπιους μουσικούς και νομίζω ότι αυτό που θα παρακολουθήσετε το βράδυ του Σαββάτου θα σας εντυπωσιάσει», υπογραμμίζει ο Σπύρος Αρώνης. «Το εισιτήριο θα είναι χα,ηλό και θα οριστεί στα 10€ με ένα μπουκάλι κρασί μαζί. Νομίζω ότι στις ημέρες που ζούμε δεν μπορεί ο κόσμος να πληρώνει πολλά λεφτά για διασκέδαση και ψυχαγψωγία για αυτό και εμείς προσπαθούμε να διατηρούμε πάντοτε λογικές τιμές»σημείωσε ο Σπύρος.

Εκτός όμως από την συναυλία της Αναστασίας Μουτσάτσου, ο «Αμέθυστος» μας επιφυλάσσει και άλλες εκπλήξεις. « Διοργανώνουμε και μια μουσικοθεατρική παράσταση «Ο Γεμιστάνας και οι Κροίσοι» με τον Δημήτρη Σταρόβα, τον Στάθη Παναγιωτόπουλο και τον Γιώργο Χατζή που νομίζω ότι θα  εντυπωσιάσει τον κόσμο. Όλοι γνωρίζουμε το  μεγάλο ταλέντο και των τριών καλλιτεχνών και πιστεύω ότι όσοι παρακολουθήσουν την παράσταση θα μείνουν απόλυτα ευχαριστημένοι.», κατέληξε.

Η μουσικοθεταρική παράσταση με τους Σταρόβα-Παναγιώτου-Χατζή προγραμματίζεται για την 1η Αυγούστου.

Γρ. Μαχαλιά

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ