19.4.2013 10:04

Πολιτική ομιλία Μηλιού στο Ομήρειο

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΙΣ 18.30

Για το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας φταίνε τα χαμηλά έσοδα και όχι το ύψος των δαπανών, αναμένεται να υποστηρίξει στην πολιτική ομιλία του στο Ομήρειο (Σάββατο στις 18.30) ο Γιάννης Μηλιός.
Προσκεκλημένος του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μηλιός θα αναλύσει τις οικονομικές θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για αύξηση στη φορολόγηση των μεγάλων επιχειρήσεων.
Ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της φορολόγησης των φυσικών προσώπων έχει υιοθετήσει την άποψη ότι η δημιουργία περιουσιολογίου και η υιοθέτηση ενιαίας κλίμακας φόρου θα ευνοήσει τους οικονομικά ασθενέστερους και θα βαρύνει τις ομάδες υψηλότερης φοροδοτικής ικανότητας.
Στον τομέα των ακινήτων ο κ. Μηλιός έχει ταχθεί υπέρ της κατάργησης του χαρατσιού, της θέσπισης ενός νέου συστήματος αξιολόγησης των αξιών (πέρα από τις αντικειμενικές) αλά και υπέρ της φορολόγησης περιουσίας που βρίσκεται εκτός Ελλάδος, εφόσον δεν υπόκειται σε φόρο στο εξωτερικό.
Ενδιαφέρον αναμένεται να έχει και η ακριβής οριοθέτηση εκ μέρους του των σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ με το Μνημόνιο, έπειτα από τη λεκτική διαφοροποίηση για αναστολή ή κατάργηση των τελευταίων εικοσιτετραώρων.

Τοπικό στοίχημα

Η επιλογή ενός από τα πιο «βαριά χαρτιά» της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως πρώτου ομιλητή μετά τις εκλογές στη Χίο αποτελεί και ένα ιδιαίτερο τοπικό στοίχημα για το ΣΥΡΙΖΑ Χίου. Η παρουσία νέων φίλων ή μελών του ΣΥΡΙΖΑ, πέρα από το γνωστό στελεχιακό δυναμικό, θα αποτελέσει καθαρή απόδειξη εμπλουτισμού της δεξαμενής του ΣΥΡΙΖΑ στη Χίο και πιστοποιητικό σταθερής ανοδικής τάσης, στα χνάρια του αποτελέσματος των εθνικών εκλογών.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ

Ο καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο και υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΝ είναι η «ψυχή» της τριμηνιαίας επιθεώρησης «Θέσεις» που φέτος συμπληρώνει 30 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στο χώρο της Μαρξιστικής θεωρίας. Με αντισυμβατικό στυλ και σκουλαρίκι στο αφτί, ο Γ. Μηλιός, με σπουδές στη Γερμανία και πλήθος δημοσιεύσεων σε επιστημονικά περιοδικά, έχει πετύχει να αναγνωρίζεται ως εκ των κορυφαίων μαρξιστών οικονομολόγων της χώρας.
Πολιτικά κατάγεται από το ΚΚΕ εσωτερικού, ενώ ήταν εκ των πρωτεργατών της Β’ Πανελλαδικής.
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1952. Είναι συγγραφέας περισσότερων από 200 άρθρων σε ελληνικές και διεθνείς εκδόσεις. Πέραν της ελληνικής, τα κείμενά του έχουν κυκλοφορήσει στην αγγλική, γερμανική, γαλλική, ισπανική, ιταλική και τουρκική γλώσσα.
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ