25.4.2015 15:38

Πολιτική δέσμευση Τσίπρα για άρση δέσμευσης των αποθεματικών σε σύντομο διάστημα

"ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΕ ΑΙΣΘΗΜΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ" Η ΠΡΩΤΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΧΡ. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Πολιτική δέσμευση ότι θα προχωρήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα σε αλλαγή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που δεσμεύει τα ταμειακά διαθέσιμα Περιφερειών και Δήμων παρείχε ο πρωθυπουργός στους εκπροσώπους της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας στη συνάντηση που είχε μαζί τους το μεσημέρι του Σαββάτου.

«Είχαμε μια ουσιαστική, πραγματική και χρίσιμη συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Πήραμε την πολιτική διαβεβαίωση ότι το μέτρο αυτό είναι έκτακτο και προσωρινό και συνεπώς θα αλλάξει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα με τροπολογία» δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ Κώστας Αγοραστός.
«Από τη στιγμή που είναι έκτακτο αλλάζουν και οι αποφάσεις μας» συμπλήρωσε ο κ. Αγοραστός καθώς το Δ.Σ. της ΕΝΠΕ θα προχωρήσει αργότερα σε έκτακτη συνεδρίαση.
«Αυτό που δεν θέλουμε είναι να υπάρξει μια ολοκληρωτική πολιτική πρακτική στη χώρα»
 πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ και συμπλήρωσε ότι με τον πρωθυπουργό συμφωνήθηκε να υπάρξουν έκτακτες συναντήσεις.

«Προχωράμε με αίσθημα ευθύνης»

Το απαραβίαστο του αυτοδιοίκητου των Περιφερειών της χώρας έθεσε ως άμεση προτεραιότητα η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χρ. Καλογήρου που αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα δήλωσε στο Politischios.gr τα εξής:

«Ζητήσαμε και πήραμε την πολιτική δέσμευση του πρωθυπουργού για την προσωρινότητα του μέτρου για την τοπική αυτοδιοίκηση. Μας επισημάνθηκε ο έκτακτος χαρακτήρας του μέτρου και ως τέτοιο το αντιμετωπίζουμε οι 13 περιφερειάρχες της χώρας με πρώτα από όλα αίσθημα εθνικής ευθύνης όπως αυτό επιτάσσει η κατάσταση. Στα δύσκολα της χώρας η Εκκλησία έδωσε τα δισκοπότηρά της, εμείς δεν θα δώσουμε τα διαθέσιμά μας;».

Έθεσε και το μεταναστευτικό

Στο περιθώριο της συνάντησης η Περιφερειάρχης έκανε ειδική αναφορά στα έκτακτα μέτρα που πρέπει να λάβει η κυβέρνηση για το μεταναστευτικό σημειώνοντας ότι πρέπει άμεσα να ενισχυθούν τα νησιά μέσα από άμεσες πρωτοβουλίες. Σε αυτό το πλαίσιο ήταν και η αναφορά τους ότι η Κυβέρνηση θα πρέπει να διαθέσει πλοίο για την άμεση μεταφορά μεταναστών από τα νησιά στο κέντρο.

Η πρόταση που είχε διατυπωθεί και παλαιότερα από την κ. Καλογήρου έγινε δεκτή από τον κ. Τσίπρα με το τελευταίο να σημειώνει ότι η στήριξη των νησιών είναι στις άμεσες προτεραιότητες της Κυβέρνησης. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ