7.5.2015 12:51

Πόλεμος ανακοινώσεων για το μεταναστευτικό

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΧΙΟΥ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ Τ.Ε. ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

Πεδίο δόξης λαμπρό για πολιτική αντιπαράθεση αποτελεί το μεταναστευτικό την ώρα που οι μαζικές αφίξεις από τα τουρκικά παράλια συνεχίζονται καθημερινά. Μετά τη συνέντευξη Τύπου των στελεχών του ΚΚΕ που έκαναν λόγω για καίριες κυβερνητικές ευθύνες, τη σκυτάλη πήρε ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ που ανακοίνωσή του σημειώνει ότι : «Το ΚΚΕ παίζει με την αγωνία των προσφύγων για να κάνει φτηνή αντιπολίτευση»

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Χίου

«Ας δούμε λοιπόν την συμπεριφορά του σε όλη την Ελλάδα:

 1) Το ΚΚΕ καπηλεύεται  την αγωνία του πιο χτυπημένου τμήματος της ανθρωπότητας, των προσφύγων, για να κάνει μικροπολιτική  σαν ιδιοκτήτης και μάλιστα αποκλειστικός της ορθής λύσης: Να πέσει ο καπιταλισμός και τότε όλα θα διορθωθούν. Τι πρωτοτυπία!

2)Το ΚΚΕ δεν μας λέει πως, με ποια πολιτική πρακτική με ποιους αγώνες μπορεί να αδυνατίζουν οι καπιταλιστικές πολιτικές και να κερδίζει έδαφος η αντικαπιταλιστική προοπτική στην πράξη

3)Δεν έχουμε δει το ΚΚΕ όλα αυτά τα χρόνια και ειδικά από το 1990 να συμμετέχει στα κινήματα , είτε πρόκειται για τα συνδικάτα είτε για δικαιώματα διαφόρων μειονοτήτων  ή ειδικών μερίδων του πληθυσμού ντόπιων και αλλοδαπών.

4)Πάντα χώρια στις διαδηλώσεις, στις συγκεντρώσεις στις πορείες βρίζει και συκοφαντεί όχι μόνο τους απόντες της ΓΣΕΕ και πολλές  εργοδοτικές ομοσπονδίες αλλά και όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία.

«Όποιος δεν είναι δικός του είναι εχθρός του!»

5)Για τις κινήσεις αλληλεγγύης και υποστήριξης των προσφύγων και μεταναστών επεφύλασσε μια άλλη μεταχείριση. Δεν τις πλησίαζε ποτέ, δεν συνεργαζόταν ποτέ με καμία ομάδα δικαιωματική πουθενά στην Ελλάδα γιατί αυτά τα θέματα ήταν πάντοτε αντιδημοφιλή λόγω του εκτεταμένου έρποντος ρατσισμού.

7)Το ΚΚΕ σαν συντηρητικό κόμμα των νοικοκυραίων μόνιμος  σαμποτέρ των προσπαθειών για ενότητα των εργαζομένων  έκανε ανεπαίσθητη την απουσία του από τους δικαιωματικούς αγώνες, όταν γίνονταν οι επιχειρήσεις σκούπα στο κέντρο της Αθήνας ή αυτοκτονούσαν μετανάστες στην Αμυγδαλέζα επί προηγουμένων κυβερνήσεων.

8)Κι έρχεται τώρα να ψέξει τον ΣΥΡΙΖΑ για απουσίες να μιλήσει για διαδηλώσεις της κατσαρόλας και να κατηγορήσει την τωρινή Κυβέρνηση για ανυπαρξία μεταναστευτικής πολιτικής. Τόσα χρόνια σώπαινε και απείχε γιατί το θέμα έδιωχνε ψήφους.

Αποφασίζει να ασχοληθεί τώρα για να ψηφοθηρήσει .Πουλάει

πολιτική συμπαράστασης στους πρόσφυγες επειδή το θέμα έχει πάρει πρωτοφανείς διαστάσεις και φυσικά είναι έτοιμο να αποτραβηχτεί  αν  η κατάσταση υποτροπιάσει και οι ρατσιστές ξαναβγούν επιθετικά

Θα ναρκισσεύεται με τα αντικαπιταλιστικά  του συνθήματα και θα πολεμάει κάθε κινηματική προσπάθεια ή κυβερνητική πρωτοβουλία που θα είναι στην κατεύθυνση της μετατροπής του συσχετισμού δύναμης  ανάμεσα στον κόσμο του κεφαλαίου και τις από κάτω τάξεις.

Το ΚΚΕ είναι απόν από τις ζωντανές κοινωνικές διεργασίες. Έτσι έχει πάντα δίκιο. Όποιος δεν αγωνίζεται δεν κινδυνεύει να χάσει

Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ  και την κυβερνητική πολιτική για τους μετανάστες και πρόσφυγες είναι γνωστές οι θέσεις μας.

Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι οι τεράστιες αντιστάσεις που συναντάει η ελληνική Κυβέρνηση από το μπλοκ όλων των συντηρητικών κυβερνήσεων της ΕΕ. Δεν είναι γνωστές οι τεράστιες δυσκολίες για την χρηματοδότηση των κέντρων φιλοξενίας των προσφύγων και  μεταναστών και για την άρση των συνθηκών «ΔΟΥΒΛΙΝΟ»  που αποτρέπουν την ελεύθερη διακίνηση τους και την αποδοχή τους από τις   χώρες της ΕΕ.

Η κυρίαρχοι θεσμοί στην ΕΕ αντιστέκονται λυσσαλέα σε κάθε προσπάθεια ουσιαστικής αλλαγής της νεοφιλελεύθερης πολιτικής. Είτε πρόκειται για το χρέος των χωρών του Νότου είτε για τα κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών Οι μάχες είναι εδώ μπροστά μας και απαιτούν ενότητα  όλων των από κάτω τάξεων και των πολιτικών δυνάμεων της Αριστεράς  που αναφέρονται σε αυτές
Για όλα αυτά και φυσικά για την εξέλιξη της προσφυγικής πολιτικής μας  θα δώσουμε σύντομα συνέντευξη τύπου».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ