4.4.2012 10:13

Ποιους εκπροσωπεί;

ΣΑΛΟΣ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ Π.Ν.Ο.

 
Αίσθηση στον εμπορικό και επαγγελματικό κόσμο της Χίου έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Χίου στο σημερινό «π», με τις οποίες καλύπτει πλήρως την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας να αφήσει χωρίς ακτοπλοϊκή συγκοινωνία τα νησιά Μεγάλη Τρίτη και Μεγάλη Τετάρτη, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλιμακώσει περαιτέρω τις κινητοποιήσεις μέσα στην περίοδο του Πάσχα.
Πέραν του βάσιμου των διεκδικήσεων, ο κ. Παππάς παραβλέπει τις συνέπειες της συγκεκριμένης απεργίας για τις οικονομίες των νησιών και βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με την οργισμένη καταδίκη τους από το σύνολο των νησιωτικών Επιμελητηρίων.
Να πρόκειται άραγε για μεμονωμένη, προσωπική θέση του αντιπροέδρου ή να απηχεί την άποψη του Επιμελητηρίου; Προς το παρόν το τελευταίο δεν έχει εκφραστεί θεσμικά, μέσω του προέδρου του ή της Διοικούσας Επιτροπής, προκαλεί πάντως αίσθηση από κάθε πλευρά ότι ο αντιπρόεδρος δεν συνυπολογίζει στην εκτίμηση του τα συμφέροντα των επαγγελματικών φορέων που εκπροσωπεί.
Να σημειωθεί ότι με δηλώσεις τους εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου, των ξενοδόχων και των τουριστικών πρακτόρων στο νομό δείχνουν να σέβονται τα ναυτικά αιτήματα, πλην όμως στέκονται στους σοβαρούς κινδύνους για την οικονομία των νησιών από τη χρονική επιλογή κήρυξης της απεργίας. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ