10.8.2016 10:51

«Ποιος υποθάλπτει ανεξέλεγκτες καταστάσεις στο νησί;»

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ «ΧΙΑΚΗΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ»

Τα πυρά της κατά της κυβέρνησης εξαπολύει μέσα από στοιχεία η «Χιακή Συμπολιτεία» σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι με την πολιτική της υποθάλπτει ανεξέλεγκτες καταστάσεις στη Χίο.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο αριθμός των προσφύγων στη Χίο είναι 12 φορές μεγαλύτερος από το σύνολο της Νότιας Ελλάδας.

«Η Χίος είναι πρώτη στην Ελλάδα στον αριθμό προσφύγων σε σχέση με χωρητικότητα (2.62 πρόσφυγες ανά μία θέση υποδομών). Είναι ενδεχομένως και πρώτη στο ποσοστό προσφύγων σε σχέση με τον αριθμό των κατοίκων της.

Με δεδομένο ότι:

(1) η κυβέρνηση συμφώνησε στον απαράδεκτο περιορισμό των προσφύγων σε συγκεκριμένα γεωγραφικά όρια για απροσδιόριστο διάστημα και

(2) η Χίος, ως νησί, είναι γεωγραφικά περιορισμένη, προκύπτει μια εικόνα ασφυκτικού εγκλωβισμού προσφύγων στο νησί μας.

Νομίζουμε ότι είναι προφανές ποιος υποθάλπτει ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Με τον κυβερνητικό βουλευτή να θεωρεί επιτυχία το ότι έλαβε την υπόσχεση για μια επιπλέον διμοιρία δυνάμεων καταστολής (που θα προστεθεί σε ό,τι άλλο κυκλοφορεί επί και πέριξ του νησιού, από το ΝΑΤΟ μέχρι την Φρόντεξ).

Νομίζουμε ότι είναι επίσης προφανές ποιος συμβάλει στην παραγωγή μιας εικόνας ενός νησιού που έχει επιλεγεί ως πειραματόζωο για τις αντοχές των προσφύγων υπό συνθήκες ασφυξίας, για την ανοχή των κατοίκων του στον στιγματισμό του», αναφέρει η «Χιακή Συμπολιτεία». 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ