28.6.2013 17:30

"Ποιος της ζωής μου…" στη Χίο

Να και μια είδηση δροσιάς στα πολιτιστικά μας δρώμενα. Το μουσικό θέαμα «Ποιος τη ζωή μου» κλείδωσε ότι θα παρουσιαστεί και στο νησί μας. Το … προξενιό έγινε από το Εφορευτικό Συμβούλιο της Βιβλιοθήκης Κοραή, η οποία εντάσσει στο θερινό πολιτιστικό προγραμματισμό της την παράσταση που μυθιστορηματικά περιγράφει τη ζωή του Μίκη Θεοδωράκη.

Εστιασμένο στην οικογένεια Θεοδωράκη και τις στενές σχέσεις που είχαν μεταξύ τους, το μουσικό θέαμα ξεκινά από το 1922, τη χρονιά της Καταστροφής της Σμύρνης. Τότε είναι που η οικογένεια φεύγει για τη Χίο, πρώτο σταθμό της παραγωγής.  Τρία χρόνια μετά θα γεννηθεί ο Μιχαήλ Θεοδωράκης, ο Μίκης… Η ροή του έργου ακολουθεί κυρίως τις μεταθέσεις του πατέρα Γιώργου Θεοδωράκη, στέκεται στον πόνο της μάνας για τον ξεριζωμό από την πατρίδα, στους ρόλους ο Γρηγόρης Βαλτινός και η Φιλαρέτη Κομνηνού, καθώς προσπαθεί να αποτυπώσει τον χαρακτήρα του νεαρού Μίκη, που ενσαρκώνει ο Άρης Λεμπεσόπουλος.

Στην παράσταση, που θα δοθεί τελικά στο Δημοτικό Στάδιο Χίου, τραγουδούν οι Κώστας Μακεδόνας, Γιώτα Νέγκα, Κώστας Θωμαΐδης και  Αννα Λινάρδου.

Μια ακόμα εξαιρετική πρωτοβουλία της Βιβλιοθήκης, η οποία βλέπει πια τον εαυτό της και εκτός των τειχών των κτιρίων της.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ