11.4.2012 10:08

Ποιός θα διαπραγματευτεί;

ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑ ΝΙΨΕΙ ΤΑΣ ΧΕΙΡΑΣ ΤΟΥ

Έμμεση πρόσκληση διαπραγμάτευσης απηύθυνε ο εκπρόσωπος της εταιρείας Ρόκας Iberdrola κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας, μόνο που το γάντι δεν το σήκωσε κανείς. Απαντώντας στην πίεση που ασκήθηκε κυρίως από τη «Νέα Αντίληψη» για αντισταθμιστικά οφέλη, ο Δημ. Χριστοφοράτος ήταν σαφής. «Ως τώρα περιγράφονται τα θεσμοθετημένα ανταποδοτικά οφέλη», είπε, τα οποία σημειωτέων, προσεγγίζουν το 1,5 εκ. ευρώ ετησίως για Δήμο και καταναλωτές. «Στην κουλτούρα της εταιρείας είναι να αναλαμβάνει μέρος της εκτέλεσης του Τεχνικού Προγράμματος των δήμων στα όρια των οποίων δραστηριοποιείται», συμπλήρωσε, χωρίς την πρόσκληση του να την εκμεταλλευτεί κανένας δημοτικός σύμβουλος.
Η στάση του Δημοτικού Συμβουλίου να μη λάβει προς το παρόν καμία απολύτως απόφαση για το θέμα στην ουσία στερεί τη δυνατότητα έναρξης ουσιαστικών διαπραγματεύσεων με την εταιρεία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αδιευκρίνιστο παραμένει το πώς θα επιδρά, με μειώσεις, στα τιμολόγια των καταναλωτών τυχόν υλοποίηση της επένδυσης, καθώς μέχρι σήμερα αντίστοιχες εκπτώσεις επί του τιμολογίου που θα όφειλαν να γίνονται σε καταναλωτές με ανεμογεννήτριες στην περιοχή τους ουδέποτε εφαρμόστηκαν, καθώς οι πόροι κατέληγαν στο σύνολο τους στο δημοτικό ταμείο και φυσικά ποτέ δεν διοχετεύτηκαν σε έργα προστασίας και ανάδειξης του περιβάλλοντος.
Η κοινωνία της Χίου αναρωτιέται αν η τακτική που επιλέγεται να ακολουθηθεί είναι προς όφελος των δημοτών και του Δήμου ή το να σφυρίζουμε αδιάφορα έχει ως συνέπεια να παραδώσουμε τα όποια σημαντικά διαπραγματευτικά όπλα υπάρχουν. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ