8.2.2016 9:15

«Ποιος αποφάσισε την πώληση του Αίπους;»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΜΕ ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Αιχμές κατά της Δημοτικής Αρχής Βουρνού αφήνει η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης σχετικά με το ζήτημα της δημοσιοποίησης από τον «π», της πρόθεσης να πωληθεί το τουριστικό χωριό του Αίπους, στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση της ΛΑ.Σ., το θέμα έγινε γνωστό από τον «π» και όχι επίσημα από την Δημοτική Αρχή, αφήνοντας αιχμές για διαρροές πρωτοβουλιών, πριν καλά λάβει γνώση και απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η ΛΑ.Σ. αναφέρει:  

«Γνωστοποιήθηκε μέσω τοπικών Μ.Μ.Ε. η  πρόθεση πώλησης του Τουριστικού Χωρίου του Αίπους στην «ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ». Μάλιστα οι λεπτομέρειες του  όλου σχεδίου είναι τέτοιες που δεν αφήνουν περιθώρια να υποθέσουμε  ότι πρόκειται για  παραπληροφόρηση ή διαρροή μέρους της είδησης. Παρά το γεγονός  ότι μέχρι σήμερα δεν είχαμε καμιά σχετική πληροφόρηση εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής για το θέμα και χωρίς καμιά απολύτως πρόθεση να θίξουμε ή να μειώσουμε το ρόλο και το έργο που επιτελούν στον τομέα τους τα τοπικά ΜΜΕ, ρωτάμε τη Δημοτική Αρχή:

1. Αντικατέστησε το θεσμικό ρόλο του Δ.Σ. με αυτόν των ΜΜΕ, παρακάμπτοντάς το και αποφασίζοντας πριν από αυτό;

2. Ποιος είναι ο ρόλος της «ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗΣ» ως διαχειρίστριας εταιρείας; Προκειμένου να «θεραπεύσει» τα χρέη της, ξεπουλά μια περιουσία χτισμένη με λεφτά του ελληνικού λαού εκατομμυρίων ευρώ και που κοστολογείται από τους λογιστές της δημοτικής αρχής, που μπέρδεψαν τους ρόλους τους, στα 370.000 ευρώ;

3. Γνωρίζει η Δημοτική Αρχή ότι το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Αγίου Γεωργίου Βροντάδου παραχώρησε την ιδιοκτησία του που σήμερα βρίσκεται το Τουριστικό Χωριό Αίπους στον πρώην Δήμο Βροντάδου υπό ορισμένες προϋποθέσεις που αυτήν τη στιγμή καταπατούνται κραυγαλέα;

4. Για  πόσο ακόμη η Δημοτική Αρχή θα αυθαιρετεί και θα υποβιβάζει τους συμπολίτες μας, αποφασίζοντας για τη λαϊκή περιουσία χωρίς να τους λαβαίνει καν υπόψη της;».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ