31.10.2013 18:46

Πνιγηρή άπνοια απειλεί το νησί

• ΟΛΟΦΑΝΕΡΗ Η ΕΝΔΕΙΑ ΙΔΕΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ Ο ΤΟΠΟΣ

Σε ένα απέραντο βάλτο κινδυνεύει να μετατραπεί το νησί, αν δεν κινητοποιηθούν άμεσα δυνάμεις για να το αφυπνίσουν. Η γενική οικονομική κατάπτωση συνδυάζεται με ένδεια στόχων και ιδεών για το μέλλον του τόπου. Οι προσωποπαγείς στρατηγικές προσώπων που κυριαρχούν στο δημόσιο βίο του δεν επιτρέπουν την εμφάνιση νέων ανθρώπων με δυνατότητες σύνθεσης και στοχοθεσίας, δυσχεραίνοντας έντονα τις συνθήκες επιβίωσης.

Η νέα γενιά ωθείται στη μετανάστευση, έχοντας όμως σημαντικό μερίδιο ευθύνης απ’ την επιλογή της να επιτρέπει με απάθεια στις καθεστηκυίες νοοτροπίες να επιβάλλονται.

Οι στιγμές δεν επιτρέπουν άλλες προσωπικές φιλοδοξίες. Είναι αναγκαίο όσοι αισθάνονται ευθύνη να συνομιλήσουν πάνω σε ένα συγκεκριμένο άξονα. Να καθοριστεί και να συμφωνηθεί από κοινού μια πορεία για το νησί, που θα θέτει σε δεύτερο ρόλο τα πρόσωπα που θα κληθούν να τη φέρουν σε πέρας. Αν η πορεία προς τις εκλογές του προσεχούς Μαΐου είναι διαιρετική, αντί για συνθετική και δημιουργική, ο τόπος θα βουλιάξει αύτανδρος, μολονότι έχει δυνατότητες επιβίωσης ακόμα και σε ένα δυσμενές εθνικό περιβάλλον. Ήρθε η ώρα όλοι να συζητήσουμε με διάθεση να τα βρούμε. Να αντιληφθούμε ότι η ανάγκη επιβίωσης στον τόπο μας είναι πολύ ισχυρότερη από τις ατομικές φιλοδοξίες του καθενός. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ