31.10.2013 18:46

Πνιγηρή άπνοια απειλεί το νησί

• ΟΛΟΦΑΝΕΡΗ Η ΕΝΔΕΙΑ ΙΔΕΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ Ο ΤΟΠΟΣ

Σε ένα απέραντο βάλτο κινδυνεύει να μετατραπεί το νησί, αν δεν κινητοποιηθούν άμεσα δυνάμεις για να το αφυπνίσουν. Η γενική οικονομική κατάπτωση συνδυάζεται με ένδεια στόχων και ιδεών για το μέλλον του τόπου. Οι προσωποπαγείς στρατηγικές προσώπων που κυριαρχούν στο δημόσιο βίο του δεν επιτρέπουν την εμφάνιση νέων ανθρώπων με δυνατότητες σύνθεσης και στοχοθεσίας, δυσχεραίνοντας έντονα τις συνθήκες επιβίωσης.

Η νέα γενιά ωθείται στη μετανάστευση, έχοντας όμως σημαντικό μερίδιο ευθύνης απ’ την επιλογή της να επιτρέπει με απάθεια στις καθεστηκυίες νοοτροπίες να επιβάλλονται.

Οι στιγμές δεν επιτρέπουν άλλες προσωπικές φιλοδοξίες. Είναι αναγκαίο όσοι αισθάνονται ευθύνη να συνομιλήσουν πάνω σε ένα συγκεκριμένο άξονα. Να καθοριστεί και να συμφωνηθεί από κοινού μια πορεία για το νησί, που θα θέτει σε δεύτερο ρόλο τα πρόσωπα που θα κληθούν να τη φέρουν σε πέρας. Αν η πορεία προς τις εκλογές του προσεχούς Μαΐου είναι διαιρετική, αντί για συνθετική και δημιουργική, ο τόπος θα βουλιάξει αύτανδρος, μολονότι έχει δυνατότητες επιβίωσης ακόμα και σε ένα δυσμενές εθνικό περιβάλλον. Ήρθε η ώρα όλοι να συζητήσουμε με διάθεση να τα βρούμε. Να αντιληφθούμε ότι η ανάγκη επιβίωσης στον τόπο μας είναι πολύ ισχυρότερη από τις ατομικές φιλοδοξίες του καθενός. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ