26.1.2017 15:49

Μειώνονται τα ενοίκια στην Οδό Δημοκρατίας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Έναν νέο τρόπο υπολογισμού των ενοικίων στα κτίρια της Οδού Δημοκρατίας αποφάσισε να προωθήσει η Δημοτική Αρχή, κάτι που θα επιφέρει σημαντική μείωση των μισθωμάτων τουλάχιστον σε 4 περιπτώσεις επιχειρηματιών.

Όπως διαπιστώθηκε ο υπολογισμός του ενοικίου γίνονταν βάσει των τετραγωνικών χωρίς όμως να γίνει διάκριση ανάμεσα σε κύριο και βοηθητικό χώρο. Έτσι στις περισσότερες περιπτώσεις οι βοηθητικοί χώροι ή τα πατάρια λογίζονταν ως κύριοι με αποτέλεσμα να αυξηθούν σημαντικά τα ενοίκια. Το συγκεκριμένο μάλιστα συμπέρασμα επιβεβαιώθηκε και κατά την αυτοψία υπαλλήλων του Δήμου στα καταστήματα, όπου διαπιστώθηκε ότι οι συγκεκριμένοι χώροι λειτουργούσαν ως αποθήκες και όχι ως χώροι εξυπηρέτησης πελατών.

Με εισήγησή της στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής η Δημοτική Αρχή θα προτείνει τη μείωση της χρέωσης για τους βοηθητικούς χώρους στο -60% της τιμής που ισχύει σήμερα, κάτι που σημαίνει μείωση των ενοικίων μέχρι και 150 ευρώ, ανάλογα με την κάθε περίπτωση.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ