17.3.2015 17:28

«Πλήρες προσωπικό για τον Δήμο»

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΛΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ

Πρόταση ψηφίσματος για το ζήτημα των προσλήψεων στον Δήμο και ιδιαίτερα στο Νομικά του Πρόσωπα ετοιμάζεται να καταθέσει η Λαϊκή Συσπείρωση με αφορμή και τη θέμα της διεκδίκησης ανθρώπινου δυναμικού.

 

Αναλυτικά το ψήφισμα της ΛΑΣ

«Οι συνταξιοδοτήσεις και αποχωρήσεις των υπαλλήλων  τα τελευταία χρόνια καθώς και η κινητικότητα και διαθεσιμότητα  που εφαρμόστηκαν στα πλαίσια των μνημονίων  και των συγκυβερνήσεων που τα στήριξαν, είχε ως αποτέλεσμα για το Δήμο Χίου να ενταθεί δραματικά το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού.

 Θεωρούμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη   πρόσληψης  και στελέχωσης  με προσωπικό σε υπηρεσίες και νομικά πρόσωπα, ώστε να καταστεί    λειτουργικός  και αποτελεσματικός στις υπηρεσίες που οφείλει να παρέχει  προς τους πολίτες. 

Σήμερα  η λειτουργία των δήμων εξαρτάται εν πολλοίς από το  υφιστάμενο νομικό πλαίσιο κατάργησης της μόνιμης δουλειάς με δικαιώματα κ.λπ.

Οι Δήμοι  καταφεύγουν σε  προσλήψεις 8μηνιτών, εργαζομένων "κοινωφελούς εργασίας", διμηνιτών, ενοικιαζόμενων εργαζόμενων από τις διάφορες  ΜΚΟ και ΚΟΙΝΣΕΠ που δέχτηκαν να κάνουν το μεσάζοντα μεταξύ κράτους και δήμων,  δηλαδή εργαζομένων με μισή ζωή, με το άγχος της ανεργίας και της ανασφάλειας,  με αποτέλεσμα κανείς δήμος  να μην  μπορεί να ανταποκριθεί σε βασικές ανάγκες λόγω συνεχών ελλείψεων προσωπικού και της απαιτούμενης  εμπειρίας.

Οι προσλήψεις με βάση την ανταποδοτικότητα των προσφερομένων υπηρεσιών, επιβαρύνουν ακόμη περαιτέρω τους δημότες.

Η σημερινή  κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί!

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου διεκδικεί άμεσα τη στελέχωση των υπηρεσιών, με πλήρες προσωπικό, με θέσεις εργασίας με μισθολογικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα

 

Απαιτούμε,  κατά παρέκκλιση του υφιστάμενου πλαισίου περί προσλήψεων  λόγω νησιωτικότητας και παραμεθορίου  περιοχής, την πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για όλες τις δομές του δήμου και τα νομικά πρόσωπα και η  δαπάνη αυτή να καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό, δεδομένου  ότι το προσωπικό στους παραμεθόριους  Δήμους ήταν λιγότερο από το απαιτούμενο  και πριν από την εφαρμογή των μνημονίων».

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ