23.3.2013 12:15

«Πλήγμα για τη ναυτική εκπαίδευση, το λουκέτο στο Οικοτροφείο Οινουσσών»

ΕΠΙΣΤΟΛΗ Κ. ΓΑΝΙΑΡΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Την παρέμβαση του Κ. Γανιάρη προς τον Υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο προκάλεσε η διαρροή της είδησης από τον Δήμο Οινουσσών, ότι επίκειται κλείσιμο του Μαθητικού Οικοτροφείου Οινουσσών δεδομένου ότι δεν μπορεί πλέον να καλύψει τα λειτουργικά του έξοδα.

Όπως επισημαίνει στη σχετική επιστολή ο αντιπεριφερειάρχης Χίου, η πολυετής λειτουργία του Μαθητικού Οικοτροφείου προσέφερε τα μέγιστα σε χιλιάδες άπορους μαθητές από όλη την Ελλάδα, ενώ τα έξοδα για 57 συναπτά έτη καλύφθηκαν από ιδιωτικούς πόρους και δωρεές.

«Το ενδεχόμενο αναστολής της λειτουργίας του Μαθητικού Οικοτροφείου θα αποτελέσει πλήγμα στη ναυτική εκπαίδευση αλλά και στο ακριτικό νησί των Οινουσσών.

Θεωρούμε αναγκαία την στήριξη του Μαθητικού Οικοτροφείου από το Υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία και προσφορά του, και παρακαλούμε θερμά για το ενδιαφέρον σας», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Γανιάρης. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ