1.10.2012 14:58

Πλήγμα για τη Χίο, η περικοπή αεροπορικών δρομολογίων

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΣΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΠΤΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ

Επιστολή με αποδέκτη τον Φίλιππο Δούκα, διευθυντή Προγραμματισμού των πτήσεων της Ολυμπιακής απέστειλε σήμερα ο Βουλευτής Χίου Κ. Τριαντάφυλλος με αφορμή τη δημοσιοποίηση του χειμερινού προγράμματος της εταιρίας μέσω του «π».
Οι μη εξυπηρετικές ώρες καθώς και η σημαντική περικοπή πτήσεων, βρέθηκαν στο στόχαστρο του Χιώτη βουλευτή ο οποίος συγκεκριμένα αναφέρει:
 
«Κύριε  Διευθυντή,
 Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι διαμαρτυρίες στην τοπική κοινωνία της Χίου για τη μείωση του αριθμού των δρομολογίων στη διαδρομή Αθήνα – Χίος και Χίος – Αθήνα, αλλά και για το υψηλό κόστος των ναύλων.
Με αφορμή τη δημοσιοποίηση του προγράμματος των πτήσεων για τη χειμερινή περίοδο, εκφράζοντας και την τοπική κοινωνία, θα ήθελα να λάβετε υπόψη σας την ανάγκη για απρόσκοπτη καθημερινή σύνδεση με την Αθήνα σε ώρες και δρομολόγια που θα μπορούν να εξυπηρετήσουν το επιβατικό κοινό και θα δίνουν περιθώρια επιλογής. Για παράδειγμα, δεν υπάρχει προγραμματισμένη πτήση από και προς την Αθήνα για την ημέρα των Χριστουγέννων και την Πρωτοχρονιά, αλλά και την παραμονή των ημερών αυτών πραγματοποιείται μια πτήση, παρά το γεγονός ότι σημειώνεται αυξημένη κίνηση, την συγκεκριμένη περίοδο.
Αποτελεί βαρύτατο πλήγμα για το νησί, η μοναδική εταιρεία που καλύπτει την αεροπορική σύνδεση με την Αθήνα να διαθέτει τα εισιτήριά της σε τόσο υψηλές τιμές και να διαρθρώνει τα δρομολόγια της σε ελάχιστο αριθμό πτήσεων.
Θεωρώ, ότι στην περίοδο κρίσης που διανύουμε πρέπει, ο καθένας από τον χώρο που δραστηριοποιείται να λειτουργεί υποστηρικτικά, ειδικά, σε ό,τι αφορά την περιφέρεια και τις απομακρυσμένες περιοχές την πατρίδας μας, στα όρια, πάντα, του υγιούς ανταγωνισμού και στο πλαίσιο των οριζόμενων από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Παρακαλώ, από την πλευρά σας, να εξετάσετε κάθε ενδεχόμενο προς την κατεύθυνση της εξασφάλισης επαρκούς αριθμού δρομολογίων από και προς την Αθήνα».

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ