26.5.2016 17:06

Πήραν μπρος αφού τους ξυπνήσαμε

ΑΠΑΝΤΑ Ο Ν. ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΒΙΙΖΑΣ

Την αδράνεια του Υπ. Εξωτερικών για την επέκταση του πιλοτικού προγράμματος θεώρησης εισόδου στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, καταγγέλλει εκ νέου ο Ν. Μηταράκης, υποστηρίζοντας ότι εν τέλει η παράταση ήρθε αφού την ενεργοποίηση του υπουργείου είχε προκαλέσει η Περιφερειάρχης Χρ. Καλογήρου και ο ίδιος.

Αναλυτικά ο κ. Μηταράκης δηλώνει μετά και τις κατηγορίες πουτ εκτόξευσε εναντίον του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρ. Μιχαηλίδης:

«Μόλις σήμερα, το Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε την παράταση για ένα έτος της εφαρμογής του πιλοτικού προγράμματος για τη χορήγηση θεωρήσεων εισόδου σε τουρίστες προερχόμερνους από την Τουρκία. Η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν προσφέρεται για πανηγυρισμούς. Πρώτον, γιατί το πρόγραμμα θα έπρεπε να εφαρμόζεται ήδη από την 1η Απριλίου στα νησιά Λέσβος, Χίος, Σάμος, Κως, Ρόδος, Σύμη και Καστελόριζο και δεύτερον γιατί η κινητοποίηση των αρμοδίων υπηρεσιών έγινε με πολύ μεγάλη καθυστέρηση. Ουσιαστικά ξεκίνησε μετά την δημόσια παρέμβαση της Περιφερειάρχη Βορ. Αιγαίου κας Καλογήρου και τις ερωτήσεις που έκανα προσωπικά για το συγκεκριμένο θέμα στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.Αξίζει να σημειωθεί ότι στις απαντήσεις που έδιναν πριν από έναν μήνα οι αρμόδιοι υπουργοί θεωρούσαν το πρόγραμμα «χαμένο» λόγω των επιφυλάξεων της επιτροπής και των αντιρρήσεων που εξέφραζαν πολλά κράτη μέλη της ΕΕ. Σε κάθε περίπτωση αυτό που έχει τώρα σημασία είναι να μην χαθεί άλλος χρόνος καθώς τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου όχι μόνο σηκώνουν στις πλάτες τους τη διαχείριση του μεταναστευτικού αλλά βρίσκονται και στο «μάτι του φορολογικού κυκλώνα» που εφαρμόζει η κυβέρνηση».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ