12.9.2012 9:00

Το πήραν καινούριο, το γύρισαν ελαττωματικό

ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΚΙΝΗΤΗ ΠΡΟΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΤΗΣ ΑΜΑΝΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΣΕΣΝΟΧ

Σε διένεξη μεταξύ των εργαζομένων στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο του νησιού και του Δήμου Χίου, μετατρέπεται το θέμα της παραχώρησης της νέας κινητής προνοσοκομειακής μονάδας στη Βολισσό, αφού από τη μία το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων καταγγέλλει ότι υπέστη σοβαρές βλάβες κατά την παραμονή του στη Βόρεια Χίο ενώ ο αντιδήμαρχος Αμανής απαιτεί την επαναφορά του στη Βολισσό.
 
Στην ανακοίνωση οι εργαζόμενοι στο Σκυλίτσειο αναφέρουν:
 
Μικροπολιτικά παιχνίδια συνεχίζει να παίζει ο Δήμος Χίου και ειδικότερα ο αντιδήμαρχος Αμανής. Δεν έβαλαν ακόμα μυαλό που έφεραν τη χώρα με τις πολιτικές τους στο γκρεμό, που ρήμαξαν την κοινωνία με την λογική του άρπα κόλλα που έχουν, που οδηγούν το νόμο με προσανατολισμό το προσωπικό πολιτικό τους όφελος και την ψηφοθηρία.
Τελευταίο τους κατόρθωμα μετά την φωτιά η προσπάθεια που κάνουν να πάρουν το ασθενοφόρο – μονάδα στο Π.Π.Ι Βολισσού, χωρίς να δεσμεύονται όμως ούτε για την καλή λειτουργία του, ούτε για την συνεχή και συνεπή 24ωρη εφημερία του. Όσο για το διάστημα που στάθμευε στη Βολισσό το 50% των περιστατικών της Αμανής το καλύπτουν τα ασθενοφόρα του Νοσοκομείου (μια δεν βρίσκουν οδηγό, μια δεν βρίσκουν τα κλειδιά). (Συνολικά από την παραλαβή του δεν έκανε πάνω από 40-50 δρομολόγια).
Το Νοσοκομείο αναγκάστηκε να πάρει το ασθενοφόρο της Βολισσού για να καλύψει έκτακτες ανάγκες για την περίοδο των πυρκαγιών, γιατί δεν επαρκούσαν τα υπάρχοντα ασθενοφόρα που είχε στην διάθεσή του (ένα καινούριο και τρία παλαιά).
Το Νοσοκομείο παρέλαβε το ασθενοφόρο σε άθλια κατάσταση που μόνο ασθενοφόρο δε θύμιζε, καλυμμένο το μπαρμπρίζ με ρετσίνες πεύκου – με άδειες τις φιάλες οξυγόνου – σκεφτείτε να είχαν αναπνευστικό ασθενή να διακομίσουν – με άδεις τις μπαταρίες του απινιδωτή – και με ελλιπές φαρμακευτικό υλικό. Ας μη σχολιάσουμε ότι ένα ολοκαίνουριο ασθενοφόρο παρουσίασε πρόβλημα δίσκου στα 6.000χλμ.
Το Νοσοκομείο έχει ήδη παραχωρήσει άλλο ασθενοφόρο στο ιατρείο της Βολισσού πιο μικρό και πιο παλαιό, κατάλληλο όμως να καλύψει τις ανάγκες της περιοχής.
Ο αντιδήμαρχος Αμανής προφανώς αντί να ασχοληθεί με τα καθήκοντά του επιμένει να πάρει το ασθενοφόρο μονάδα στη Βολισσό. Εμείς δεν έχουμε καμία αντίρρηση. Να το πάρει αφού όμως είτε αυτός είτε ο Δήμαρχος αναλάβουν έγγραφα την ευθύνη για την καλή λειτουργία του ασθενοφόρου, και φυσικά να δεσμευθούν ότι θα καλύπτουν 24 ώρες το 24ωρο τη Β.Δ. Χίο. Σε διαφορετική περίπτωση ας περιορισθούν στα καθήκοντά τους που πιστεύουμε να τα γνωρίζουν. Και δεν είναι καθήκον τους η ψηφοθηρία. Όσο για τη Β.Δ. Χίο εμείς έχουμε την εμπειρία και τον επαγγελματισμό να καλύψουμε τα έκτακτα περιστατικά, όποτε χρειαστεί. Και το χουμε αποδείξει”. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ