20.3.2012 10:48

Πιο πολλοί οι γιατροί από τους ασθενείς

ΜΙΚΡΗ Η ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ, ΠΟΛΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ, ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

Περιορισμένη είναι η επισκεψιμότητα του δημοτικού ιατρείου που στεγάζεται στο υπόγειο του δημαρχείου. Οι δημότες δεν έχουν πληροφορηθεί ή δεν έχουν αντιληφθεί ακόμη την λειτουργία του, αλλά σίγουρα είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα και στατιστικές.
Το δημοτικό ιατρείο λειτουργεί από Δευτέρα έως και Παρασκευή 09:00 – 12.00 με αποκλειστικό και μόνο έργο την προσφορά πρώτων βοηθειών σε ανασφάλιστους, άνεργους  και άπορους που είναι ενταγμένοι στα προγράμματα της Πρόνοιας.
Τις ανάγκες του ιατρείου καλύπτουν η ανειδίκευτη γιατρός Μ. Δρίζου και εναλλάξ η νοσηλεύτρια Α. Μιμίδου, που απασχολούνται ως εργαζόμενες στο πρόγραμμα.
«Βοήθεια στο Σπίτι».
Η επισκεψιμότητα δεν είναι μεγαλύτερη από τα 4-5 άτομα την ημέρα, τα περισσότερα εκ των οποίων μάλιστα δεν ζητούν προσφορά πρώτων βοηθειών ή  εξέταση, αλλά  συνταγογράφιση που δεν καλύπτεται από το καταστατικό λειτουργίας του φορέα.
«Από την Τετάρτη έχει παρατηρηθεί μια μικρή άνοδος, αλλά ακόμη δεν είναι σε σημαντικό επίπεδο. Ελπίζουμε ότι με την πάροδο του χρόνου θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο», δηλώνει η Μ. Δρίζου, τονίζοντας ότι είναι ικανοποιημένη από την υλικοτεχνική υποδομή που έχει στη διάθεση της.
Συνεργασία
Τη λειτουργία του ιατρείου υποστηρίζουν αρκετοί ιδιώτες γιατροί που ως «συμβεβλημένοι» συνεργαζόμενοι εξετάζουν δωρεάν τα άτομα που παραπέμπονται όταν κριθεί ότι χρειάζονται περίθαλψη. Συνεργαζόμενοι εθελοντές επαγγελματίες είναι ο ενδοκρινολόγος Ι.  Γεωργιάδης, ο παθολόγος του νοσοκομείου Γ. Γιαννικόπουλος, ο παθολόγος Α. Δαμαλάς, η αιματολόγος Ηλ. Δημητρακοπούλου, η αλλεργιολόγος Στ. Ζαννίκου, ο καρδιολόγος του νοσοκομείου Θ. Καρτάλης, ο χειρούργος κλινικάρχης Ι. Καστάνιας, ο ακτινολόγος Γ. Καστής, ο οφθαλμίατρος Ι. Κοσμίδης, η παιδίατρος Α. Μαμμούνα, ο πνευμονολόγος Β. Παπαιωάννου, ο ανειδίκευτος του νοσοκομείου Π. Μοσχούρης, ο ΩΡΛ του νοσοκομείου Γ. Πλέσσας, ο παιδίατρος Ι. Σταυράκης, ο παθολόγος Σ. Στείρος, η πνευμονολόγος Ιφ. Τόπακα, ο ορθοπεδικός Γ. Χαλκιάς, ο δερματολόγος Β. Φαρμάκης και ο παθολόγος Ν. Τσιλίμης.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ