29.3.2012 9:34

Πιο δημοκρατικό δεν είναι να τα λέμε μόνοι μας;

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ!

Προϋπόθεση του πραγματικού διαλόγου δεν είναι η αντίκρουση επιχειρημάτων; Αυτή πάει περίπατο για την κίνηση «Πολίτες για τις Ανεμογεννήτριες», οι οποίοι προσκαλούν απόψε στις 19.00 στο Ομήρειο «εκπροσώπους φορέων, επαγγελματικές και συνδικαλιστικές ενώσεις -σωματεία και τους πολίτες της Χίου να παρευρεθούν και να συμμετέχουν σε εκδήλωση με σκοπό το δημόσιο διάλογο, σχετικά με τη μελέτη «Αιγαία Ζεύξη – Ανάπτυξη αιολικών πάρκων στις νήσους Λήμνο, Χίο και Λέσβο με παράλληλη διασύνδεσή τους με το διασυνδεδεμένο σύστημα».

Όλως τυχαίως από την πρόσκληση απουσιάζει η καθ’ όλα ενδιαφερόμενη εταιρεία, η μόνη που μπορεί να αντιτάξει επιχειρηματολογία για όσα μονόπλευρα μέχρι σήμερα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, μέσω αρθρογραφίας «ειδημόνων».

Εν ολίγοις στο Ομήρειο καλούνται όσοι θέλουν να ακούσουν τα επιχειρήματα της μιας άποψης, για να αποφανθούν σε συνθήκες κορύφωσης του δημοκρατικού διαλόγου!

Τελικά στη Χίο δεν έχουμε πάρει χαμπάρι τίποτα. Συνεχίζουμε να βλέπουμε την κάθε επένδυση, μικρού ή μεγάλου μεγέθους, με προκαταβολική εχθρότητα και αυτόματα ενοχοποιημένο το κέρδος. Λες και ο καθένας εργαζόμενος ή επιχειρηματίας, ανάλογα με την κλίμακα του κοινωνικού μεγέθους του, εργάζεται αποκλειστικά για την κοινωνική του προσφορά.

Στο Ομήρειο απόψε θα βρεθεί η Χίος που δεν έχει διάθεση ή τόλμη να ακούσει. Να διαβουλευθεί, κι αν κρίνει ότι βλάπτεται να απορρίψει. Θα συγκεντρωθούν οι αυτοκηρυγμένοι «ευαίσθητοι», όσοι σήμερα θυμήθηκαν ότι υπάρχει παρθένα βόρεια Χίος ή όσοι την επιθυμούν νεκρή από ανθρώπινη παρουσία ζώνη, για να μπορούν ανενόχλητοι να κόβουν βόλτες σε ένα απέραντο μουσειακό πάρκο.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ