11.4.2016 11:19

Πιλοτικό πρόγραμμα χορήγησης Visa Schengen, ζητά από τρεις υπουργούς η Χρ. Καλογήρου

Την άμεση έναρξη του Πιλοτικού Προγράμματος διευκόλυνσης της διαδικασίας χορήγησης θεωρήσεων (Visa Schengen) σε υπηκόους τρίτων χωρών προερχόμενους από την Τουρκία για τουρισμό, που τα τελευταία χρόνια εφαρμόζεται στα νησιά Σάμος, Χίος, Λέσβος, Κως, Ρόδος και Καστελλόριζο, για το διάστημα από τον Απρίλιο έως και τον Οκτώβριο, ζήτησε  η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου με επιστολή της που συνυπογράφει ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου, στον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, στην Αναπληρώτρια Υπουργό αρμόδια για θέματα Τουρισμού  Έλενα Κουντουρά και στον Αναπληρωτή Υπουργό αρμόδιο για θέματα Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα.

 «Επειδή η περαιτέρω  καθυστέρηση ή ακόμη χειρότερα η μη έναρξη του προγράμματος θα είναι η χαριστική βολή για τον τουρισμό των νησιών μας φέτος, σας παρακαλούμε για την άμεση ενημέρωσή μας σχετικά, αλλά και για την άμεση ανάληψη, μαζί με τα συναρμόδια υπουργεία, όλων των απαραίτητων ενεργειών ώστε το ταχύτερο δυνατόν να αρχίσει και φέτος το πιλοτικό πρόγραμμα», επισημαίνει στην επιστολή.

 Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου τονίζει ότι μία από τις σημαντικότερες επιπτώσεις του προσφυγικού- μεταναστευτικού στην οικονομική ζωή των νησιών είναι η μεγάλη μείωση των τουριστικών κρατήσεων από τις ευρωπαϊκές χώρες, αποτέλεσμα της αρνητικής δημοσιότητας,  αλλά και της παραπληροφόρησης. Αυτό καθιστά απολύτως απαραίτητη την αξιοποίηση κάθε εναλλακτικής εισροής τουριστών στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και ειδικότερα την αύξηση του αριθμού των Τούρκων επισκεπτών.

 

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ