7.2.2013 13:38

Πίεσα τις τράπεζες για τα δεδουλευμένα αλλά... η ακτοπλοΐα είναι ιδιωτική δραστηριότητα

Στις πιέσεις που ασκήθηκαν από πλευράς ΥΝΑ για τη ρύθμιση του θέματος της καταβολής των δεδουλευμένων αποδοχών των ναυτεργατών, αναφέρθηκε νωρίτερα σήμερα σε εκπομπή πρωινής ζώνης του ANT1 ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κ. Μουσουρούλης.

Μάλιστα τόνισε χαρακτηριστικά ότι : «Eμείς ασκήσαμε -και γραπτώς- πολλές πιέσεις σε κάθε εμπλεκόμενο και σε τράπεζες για να πληρωθούν τα χρωστούμενα τους, αλλά, μην ξεχνάμε ότι η ακτοπλοΐα είναι ιδιωτική δραστηριότητα».

Ο υπουργός υπεραμύνθηκε του νομοσχεδίου την απόσυρση του οποίου ζητά η ΠΝΟ με τις κινητοποιήσεις της τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «δεν έχει καμία σχέση η υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας με τις οικονομικές παρεμβάσεις στον κλάδο των ναυτεργατών.

Η ακτοπλοΐα είναι ο μόνος κλάδος για τον οποίο διατηρήθηκαν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Η νομοθετική παρέμβαση αφορά μόνο τη χειμερινή περίοδο, μόνο για πέντε μήνες και ελάχιστες κατηγορίες πληρωμάτων, ώστε να διατηρηθεί η ελληνική σημαία στα πλοία. Θέλουμε να παρέχουμε αυτή την ευελιξία». Τέλος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο νέου διαλόγου με την ΠΝΟ.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ