5.3.2012 9:27

Πεθύμησαν το «Νήσος Χίος»!

ΝΟΣΤΑΛΓΟΙ ΤΟΥ … ΚΡΑΤΙΣΜΟΥ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΟΥ ΣΤΟΛΟΥ

Υποσχέθηκαν άλλη λειτουργία στο Επιμελητήριο και την εννοούν σε συνθήκες 1980! Στη συνεδρίαση για την αντιμετώπιση του ακτοπλοϊκού προβλήματος, που απειλεί πιο έντονα από ποτέ να αφήσει με ελλιπή συγκοινωνία το σύνολο του Αιγαίου, καμία νέα πρόταση δεν κατατέθηκε στο τραπέζι. Αποφασίστηκε το θέμα να τεθεί μεταξύ των Επιμελητηρίων του Βορείου Αιγαίου, να ζητηθούν, για άλλη μια φορά, τα «φώτα» του Πανεπιστημίου Αιγαίου και γενικώς ατέρμονη κουβέντα να γίνεται κι αποτέλεσμα να μην βγαίνει.

Το ωραιότερο; Εκπρόσωποι της διοίκησης του Επιμελητηρίου, μεταξύ σοβαρού και αστείου, εισηγήθηκαν η ακτοπλοΐα να περάσει υπό κρατικό έλεγχο, πολιτική πρόταση του ΚΚΕ εδώ και χρόνια. Το ερώτημα του Αν. Ζαννίκου, αν αυτό θα πρέπει να γίνει με «πιλότο» το παράδειγμα του «Νήσος Χίος» απαντήθηκε ότι και η δημοτική παρουσία θα μπορούσε να εξεταστεί!

Το μόνο που δεν ειπώθηκε από εκπροσώπους επαγγελματικών τάξεων που βιώνουν την ένταση της κρίσης στο πετσί τους, είναι ότι είναι πια ανάγκη επιτακτική συλλογικοί φορείς του Αιγαίου, μεταξύ των οποίων και τα Επιμελητήρια, να καθίσουν σε κοινό τραπέζι διαλόγου με την κυβέρνηση και τις ναυαγισμένες οικονομικά ακτοπλοϊκές εταιρείες, για να εξαντλήσουν τα περιθώρια αναζήτησης σοβαρών και βιώσιμων λύσεων. Αμφιβάλει κανείς ότι όλα οδηγούν, με μαθηματική ακρίβεια, σε νέες παραστάσεις στον καταπέλτη των πλοίων;

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ