6.3.2013 0:29

Πέθανε ο Ούγκο Τσάβες μετά από μάχη με τον καρκίνο

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, πέθανε μετά από μάχη δύο ετών με τον καρκίνο, ανακοίνωσε την Τρίτη ο αντιπρόεδρος Νίκολας Μαδούρο.

Νωρίτερα ο αντιπρόεδρος είχε αναφέρει ότι ο Τσάβες περνά «τις πιο δύσκολες ώρες του» μετά την εγχείριση στην οποία υποβλήθηκε τον Δεκέμβριο στην Κούβα. Κινούμενος δε στη γραμμή που είχε χαράξει και ο ίδιος ο Τσάβες, απέδωσε την πάθηση του προέδρου σε ενέργεια των εχθρών του.

Ο 58χρονος Τσάβες έπασχε από καρκίνο, αν και η κυβέρνηση δεν είχε δώσει πολλές λεπτομέρειες για την ακριβή κατάσταση της υγείας του. Το πέπλο μυστικότητας τροφοδοτούσε φήμες ότι είναι σε βαρύτερη κατάσταση από όσο γίνεται γνωστό ή ότι έχει πεθάνει και ο θάνατός του έχει αποκρυβεί.

Τον Οκτώβριο του 2012 ο Τσάβες είχε κερδίσει μάλλον εύκολα -και για τέταρτη φορά- τις προεδρικές εκλογές. Ωστόσο η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε σημαντικά και χρειάστηκε να μεταφερθεί στην Κούβα για νέα εγχείριση.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ