24.9.2014 15:44

Περπατώντας με τη βιβλιοθήκη

ΣΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΟΛΥΜΠΩΝ- ΜΕΣΤΩΝ

Συνεχίζει τις περιπατητικές διαδρομές σε μονοπάτια παράδοσης η Βιβλιοθήκη Κοραής και προσκαλεί στην πεζοπορική  ιστορική περιήγηση, που θα γίνει την Κυριακή  28 Σεπτεμβρίου με την καθοδήγηση του Γιώργου Χαλάτση, στους Ολύμπους – Μεστά.
«Πρόκειται για μια διαδρομή μήκους περίπου 2.500 μέτρων και διάρκειας 1,5 ώρας, που ενώνει τα δύο μεσαιωνικά καστροχώρια-μαστιχοχώρια, τα Μεστά και τους Ολύμπους. Ξεκινώντας από τους Ολύμπους, διασχίζουμε την κατάφυτη από σχίνους, ελιές και συκιές, πεδιάδα. Ανηφορίζουμε την πλαγιά και φτάνουμε στο ξωκλήσι του Αγίου Αντωνίου, το ψηλότερο σημείο της διαδρομής με υπέροχη θέα (βόρεια οι τέσσερις ανεμόμυλοι και δυτικά τα Μεστά και η θάλασσα). Κατηφορίζοντας συναντάμε το παλιό υδραγωγείο με τα πέτρινα πηγάδια και την πηγή. Ο παλιός λιθόστρωτος δρόμος που ένωνε τους δύο μεσαιωνικούς οικισμούς μάς οδηγεί στα Μεστά», αναφέρει στην ανακοίνωση κάλεσμα της η Βιβλιοθήκη.

Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail της Βιβλιοθήκης: info@koraeslibrary.gr  ή  στο τηλ. 22710-44246 (εσωτ. 2)  μέχρι την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου

Για τον καλύτερο σχεδιασμό και συντονισμό της δράσης, απαιτείται η γνωστοποίηση  από τους ενδιαφερόμενους του τρόπου μετακίνησής τους. Εκκίνηση  με λεωφορεία από τη συμβολή των οδών Νεοφύτου Βάμβα και Λεωφόρο Αιγαίου (καφετέρια Flocafe), στις 8:30 π.μ. (τιμή εισιτηρίου 5ευρώ). Μετά την πεζοπορία, θα υπάρχει χρόνος για φαγητό – για όσους το επιθυμούν –  σε ταβέρνες της περιοχής. Στοιχειώδης απαιτούμενος εξοπλισμός: παπούτσια πεζοπορίας, σακίδιο πλάτης, νερό.

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ