10.3.2014 15:54

Περπάτησαν στα Μεστά

ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΧΙΟΥ «ΚΟΡΑΗΣ»

Στο πνεύμα της προώθησης περιπατητικών διαδρόμων σε μονοπάτια παράδοσης, Ιστορίας και πολιτισμού, η Βιβλιοθήκη «Κοραής» διοργάνωσε την Κυριακή 9 Μαρτίου πεζοπορική περιήγηση υπό την καθοδήγηση του Γιώργου Χαλάτση, στη διαδρομή Μεστά - Μερσίνι - Λιμένας (5.150 μ). Παρά το κρύο και τη συννεφιά, η προσέλευση ήταν αθρόα και οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να θαυμάσουν το φυσικό περιβάλλον του τόπου μας αλλά και να έρθουν σε επαφή με την Τοπική Ιστορία του νησιού.
Η διαδρομή ξεκίνησε από τη γραφική πλατεία των Μεστών. Περπατώντας πάνω σε παλιά καλντερίμια και παρθένα μονοπάτια, οι περιπατητές έφτασαν στο εκκλησάκι του Άη Γιάννη στην τοποθεσία «Νουφλιές», όπου πραγματοποίησαν σύντομη στάση.
Η πορεία, μέσα από την ολάνθιστη φύση, συνεχίστηκε μέχρι το Μερσίνι, όπου, κατά τη διάρκεια μιας μικρής ανάπαυλας, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν το παλιό μετόχι της Νέας Μονής και να γευτούν σπιτική σούμα, σύκα και ξηρούς καρπούς, τα οποία προσέφεραν γενναιόδωρα οι ντόπιοι. Η διαδρομή, αφού ακολούθησε ένα ακόμα παλιό διάβα, κατέληξε στον Λιμένα Μεστών.
Κατά τη διάρκεια της περιήγησης ο Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Βιβλιοθήκης Χρίστος Μπελλές παραθέτοντας ιστορικά στοιχεία σκιαγράφησε τις κοινωνικοοικονομικές συνθήκες της περιοχής κατά τη Μεσαιωνική περίοδο, συνδυάζοντας με αυτόν τον τρόπο το φυσιολατρικό και αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον με την ιστορία του τόπου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ