13.7.2016 15:00

Περνάμε τις δυσκολότερες φάσεις της δεκαετίας [ΒΙΝΤΕΟ]

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΔΗΜ. ΚΑΡΑΛΗΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΙΝΙΓΜΟΥΣ ΝΥΚΤΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΜΥΝΕΤΑΙ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δ. Καράλης, μετά τα όσα του καταλόγισε μέσα από το κείμενο της  παραίτησης του από τη Δημοτική Επιτροπή Τουριστικής Προβολής, ο σύμβουλος της αντιπολίτευσης Ν. Νύκτας. Ο Δημ. Καράλης υπεραμύνεται της διαφάνειας με την οποία λειτουργεί η Επιτροπή, αλλά και όσων ενεργειών προηγήθηκαν της τουριστικής περιόδου, προκειμένου το ρεύμα των Τούρκων επισκεπτών να παραμείνει ανέπαφο από τις συνθήκες. «Ειδικά αυτή την εποχή που όλα τα νησιά της περιοχής περνάνε τη δυσκολότερη φάση της τελευταίας δεκαετίας δεν είναι κακό να εστιάζουμε σε εκδηλώσεις και σε προβολές για το καλύτερο δυνατό του νησιού μας» υπογραμμίζει σχετικά, αναφερόμενος και στους υπαινιγμούς Νύκτα για τα ταξίδια και τις λιγοστές συνεδριάσεις της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής. « Σημασία δεν έχει ο αριθμός των συνεδριάσεων αλλά το έργο το οποίο παράγεται μέσα από αυτές» , δηλώνει ο αντιδήμαρχος Τουρισμού για τις δύο και μοναδικές συνεδριάσεις που πραγματοποιήθηκαν από την αρχή του έτους. Τόνισε μάλιστα ότι αυτές δεν είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του Δήμου, αλλά και άλλων φορέων όπως η Περιφέρεια και το Επιμελητήριο.

Αναφορικά δε με το ζήτημα ου κόστους των μετακινήσεων των μελών σε σκδηλώσεις, ο κ. Καράλης ανέφερε ότι: «αυτό θα πρέπει να μας το εξηγήσει καλύτερα ο κ. Νύκτας  γιατί όλες οι μετακινήσεις που έχουν γίνει έχουν εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο. Για όλα αυτά έχει γίνει εισήγηςη, για τον σκοπό που πραγματοποιήθηκε κάθε μετακίνηση και μάλιστα με το χαμηλότερο δυνατό κόστος».

«Επί Πολύδωρου η σωστή λειτουργία»

Στον αντίποδα ο Ν. Νύκτας επιμένει ότι  η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής  δεν «περπατάει» γι’ αυτό αναγκάστηκε να καταθέσει την παραίτησή του.

 «Μετά από όλο αυτό κρούω τον κώδωνα του κινδύνου ότι πρέπει κάτι να αλλάξει. Μην ξεχνάμε ότι επί Π. Λαμπρινούδη, οι συνεδριάσεις ήταν πολύ τακτικές και είχαν γίνει πολλές προσπάθειες για την ανάπτυξη σχέσεων με τη γείτονα χώρα, αφού είχαν πραγματοποιηθεί αρκετά ταξίδια και από τότε ξεκίνησε αυτό το κύμα» καταλήγει ο απερχόμενος Δημοτικός Σύμβουλος. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ