20.6.2012 17:27

Περίλυπος

Όσα χρόνια ασχολούμαι με τη δημοσιογραφία, πρώτη φορά βλέπω τόσο σκασμένο το Γ. Αμπαζή. Κι όμως, το ΚΚΕ συμπιέστηκε και σε άλλες εκλογικές αναμετρήσεις κατά το παρελθόν,  πλην όμως τότε δεν φυλλορροούσε προς τις λοιπές αριστερές δυνάμεις. Επί δεκαετίες είχε εθιστεί να είναι η πρωταγωνιστική δύναμη στο χώρο της ελληνικής αριστεράς και πλέον αυτή η πρωτοκαθεδρία έγινε φύλλο και φτερό, περιοριζόμενο σε τρίτη δύναμη! Αυτό είναι το μεγαλύτερο χτύπημα για το Γιώργη και τους λοιπούς συντρόφους του, αυτό δεν μπορούν με ευκολία να χωνέψουν.
Ταυτόχρονα, βέβαια, μένουν προσκολλημένοι σε δυσκαμψίες του παρελθόντος, πιστοί στο δόγμα «γεννηθήκαμε για να ασκούμε αντιπολίτευση». Για αυτό και ο ίδιος, μιλώντας ελάχιστες ώρες από την έκδοση των αποτελεσμάτων στη ζωντανή διαδικτυακή εκπομπή του «π», έδωσε το σύνθημα για κινητοποιήσεις από την επομένη των εκλογών, αφήνοντας να εννοηθεί ότι χρονικό περιθώριο ανοχής για τη νέα κυβέρνηση το Κ.Κ.Ε. δεν δίνει. Πολύ φοβάμαι ότι με τέτοια αντίληψη σε λίγο το 4,5% θα είναι κι αυτό μια γλυκιά ανάμνηση. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ