25.11.2015 17:30

Περικοπές, περιστολές και μειώσεις

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΣΦΥΞΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΦΤΩΧΕΙΑΣ

Δεν πάνε καλά τα πράγματα στο Νομικό Πρόσωπο του δήμου, δύσκολα θα λειτουργήσουν οι δομές του τη σεζόν 2015-2016. Η οικονομική κρίση ανάγκασε το δήμο να μειώσει 20%  σε σχέση με πέρσι την ήδη πενιχρή  επιχορήγηση του, με αποτέλεσμα να καλύπτει μόνο την μισθοδοσία των μόνιμων υπαλλήλων του. Το διοικητικό συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία τον προϋπολογισμό, αλλά ομολόγησε ομόφωνα την τραγική θέση στην οποία βρίσκεται.

Η επιχορήγηση μειώθηκε από 1.900.000  σε  1.600.000 και η μισθοδοσία θα απορροφήσει το 1.500.000.  Ο φορέας θα πρέπει να καλύψει τις υπόλοιπες ανάγκες του από τις 423.000 του ΕΣΠΑ.

«Δεν υπάρχουν αναπτυξιακές προοπτικές, θα λειτουργήσουμε μόνο με τα λεφτά του ΕΣΠΑ, αν έρθουν κανονικά. Αν καθυστερήσει το ΕΣΠΑ, αν έχουμε αποκλείσεις έστω και 10%, δύσκολα θα λειτουργήσουμε». Τα έργα που θα κάνουμε είναι μια επισκευή στον παιδικό Σταθμό Βροντάδου και νομιμοποίηση των γηπέδων ποδοσφαίρου. Σε βάθος χρόνου θα προσπαθήσουμε να αποκτήσουμε την  πιστοποίηση λειτουργίας των  Παιδικών Χαρών που κλείσαμε  λόγω ακαταλληλότητας», δήλωσε απογοητευμένος ο πρόεδρος του Παντελής Καμπούρης.

«Αν καθυστερήσει το ΕΣΠΑ, αν έχουμε αποκλείσεις έστω και 10%, δύσκολα θα λειτουργήσουμε», πρόσθεσε.

«Έχουμε να δώσουμε και στη ΔΕΗ 150.000, το  κλείσαμε το μαγαζί, ίσως να χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε και τις πιστώσεις  από τα χρήματα των Παιδικών σταθμών», τόνισε ο Βασίλης Μυριαγκός.

Η πρόταση ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, την καταψήφισαν ο Ηλίας Κλεισσάς και η Αγγελική Γκιουβέτση. Ο πρώτος τόνισε ότι δεν μπορεί να επιβραβεύσει τις μειώσεις των χρηματοδοτήσεων των φορέων.  Η δεύτερη τον χαρακτήρισε προϋπολογισμό λιτότητας και κάλεσε τη διοίκηση να διεκδικήσει από το δήμο αυτά που δικαιούται.

Ζοφερή χαρακτήρισε την κατάσταση και η Κλαίρη Κωστάλα. Αν είχε δικαίωμα ψήφου, θα την καταψήφιζε, όπως δήλωσε.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ