13.11.2014 18:58

Περικοπές και ανατροπές [BINTEO]

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΚΕΠΤΙΚΟΥ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

56.260.177,14 ευρώ, είναι ο προϋπολογισμός  του Δήμου της Χίου για το 2015, όπως αυτός εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την Οικονομική Επιτροπή στη συνεδρίαση της, την Πέμπτη το μεσημέρι.

Πραγματικός, πλήρης, «χωρίς λίπος», με αυτούς τους χαρακτηρισμούς περιέγραψε τον προϋπολογισμό του Δήμου Χίου, ο αντιδήμαρχος Στρ. Γδύσης  υποστηρίζοντας ότι είναι πλήρως ισοσκελισμένος, καλύπτει τις ανάγκες του δήμου κι έχει συγκροτηθεί περιλαμβάνοντας όλες τις δαπάνες, χωρίς κρυφά παραθυράκια, έχοντας ως βάση τα έσοδα και τα έξοδα που υπολογίζεται να έχει ο Δήμος Χίου.

Ο κ. Γδύσης υποστήριξε ότι με ορθολογισμό και νοικοκύρεμα στα έξοδα ο Δήμος θα καταφέρει να ανταποκριθεί στις ανάγκες του.

Στον αντίποδα η αντιπολίτευση καταψήφισε υποστηρίζοντας ότι ο προϋπολογισμός του Δήμου Χίου είναι προϋπολογισμός περικοπών. «Ο προϋπολογισμός σας είναι ίδιος με τον δικό μας αλλά γεμάτος περικοπές από 30-60%. Με αυτή τη λογική δε θα καλυφθούν οι ανάγκες του Δήμου πέραν του 6μήνου», είπε ο Π. Λαμπρινούδης.

«Γδύσης» όνομα και πράγμα χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό του Δήμου Χίου ο Στ. Καμπούρης που όπως και ο Π. Λαμπρινούδης καυτηρίασε ότι έχουν περικοπεί σημαντικά ποσά μεταξύ των οποίων και τα επιδόματα που δίνονταν από τον Δήμο μια φορά τον χρόνο σε άπορες οικογένειες.

«Ο προϋπολογισμός  είναι προϋπολογισμός μιζέριας, αφερεγγυότητας και αναλγησίας απέναντι σε αυτούς που έχουν ανάγκη» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμπούρης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ