19.1.2017 10:39

Περίεργος ο χρόνος κατάθεσης του εξωδίκου, εκτιμούν στο Δήμο

Τουλάχιστον περίεργο χαρακτηρίζουν τον χρόνο κατάθεσης από τους 306 κατοίκους του Κάστρου του εξωδίκου στο Δήμο Χίου και το δήμαρχο για παράβαση καθήκοντος επειδή δεν απομακρύνεται από τη Σούδα ο προσφυγικός καταυλισμός.

«Έρχεται σε μια χρονική περίοδο που διασπά τη συγκροτημένη προσπάθεια του Δήμου, σε συνεργασία με τα υπόλοιπα 4 νησιά, να διεθνοποιήσουμε το θέμα και να πετύχουμε την αποσυμφόρηση. Την ώρα που βρισκόμαστε επί του πεδίου της διεκδίκησης», σχολιάζει ο Μαν. Βουρνούς.

Αποφασισμένος να μην διαταραχθεί ο δημοτικός προγραμματισμός κινήσεων για το προσφυγικό, ο δήμαρχος εκλαμβάνει την κατάθεση της εξώδικης διαμαρτυρίας ένα μήνα μετά τη σύνταξη της τουλάχιστον ως άστοχη κίνηση και σε κάθε περίπτωση άκαιρη, κρίνοντας ότι δεν βοηθά την κοινή προσπάθεια η οποία καταβάλλεται. «Η ενότητα στο μέτωπο της διεκδίκησης είναι συστατικό απαραίτητο για την επίτευξη του στόχου. Κάθε διχαστική ενέργεια στην παρούσα φάση δεν βοηθά», συμπληρώνει ο Μαν. Βουρνούς.

Στις προθέσεις της δημοτικής αρχής είναι, ίσως και την επόμενη εβδομάδα, να κληθούν από το δήμαρχο δημότες που έχουν υπογράψει το εξώδικο σε διάλογο. «Την ώρα που όλες οι δημοτικές παρατάξεις δείχνουν διάθεση κοινής αντιμετώπισης της κατάστασης, είναι παραφωνία μερίδα δημοτών, με αιτιολογημένη σε κάθε περίπτωση την αγανάκτηση τους, να διασπά την οργανωμένη προσπάθεια», συνεχίζει ο Μαν. Βουρνούς, ο οποίος δεν επιθυμεί να δώσει συνέχεια και βαρύτητα στην υπόθεση. «Τώρα προέχουν οι συναντήσεις με τον κ. Αβραμόπουλο και η πρώτη κοινή τοποθέτηση των νησιών μας», καταλήγει.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ