23.2.2012 12:46

Περί άλλων τυρβάζουν!

ΣΤΙΣ ΠΙΟ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ Μ.Μ.Ε. ΠΡΟΣΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ Ή ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ «ΓΡΑΜΜΗ ΜΟΥΤΣΑΤΣΟΥ»

Μία από τις αιτίες που έχουν καθοριστικά συμβάλλει ώστε η επέκταση του αεροδιαδρόμου να παίζεται κορώνα – γράμματα μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα της καταληκτικής ημερομηνίας της 28ης Φεβρουαρίου είναι αναντίρρητα και η εχθρική στάση που κράτησαν απέναντι στην κορυφαία επιδίωξη του τόπου από έργα υποδομής τα τοπικά Μ.Μ.Ε..
Με εξαίρεση τον «π», ο οποίος αταλάντευτα στήριξε και πίστεψε στην προοπτική του έργου, αν αντιμετωπίζονταν με ρεαλισμό, μεθοδικότητα και επιμονή, όπως γίνεται αυτή την ώρα από τους δυο βουλευτές, σχεδόν το σύνολο των τοπικών Μ.Μ.Ε. ή προσποιούνται ότι δεν καταλαβαίνουν το μέγεθος των προσπαθειών ή, ακόμα χειρότερα, επιμένουν να αβαντάρουν τις απόψεις των αντιτιθέμενων με την επέκταση κι ας έχουν κονιορτοποιηθεί τα τελευταία χρόνια.
Πιστά προσηλωμένα στην άποψη ότι η επέκταση του αεροδιαδρόμου βλάπτει, επειδή έτσι το λέει ο Μίμης και η παρέα του, θα θυμηθούν τον τουρισμό και τις επιπτώσεις του στη χιώτικη οικονομία μόνο στα ρεπορτάζ για την ετήσια καθοδική πτώση στο τουριστικό ρεύμα. Τότε ξενοδόχοι, ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων, τουριστικοί πράκτορες και λοιποί επαγγελματίες είναι οι αδικημένοι του χιακού συστήματος. Τη στεντόρεια φωνή τους εδώ και δεκαετίες ότι εξωτερικός τουρισμός χωρίς επέκταση του αεροδρομίου δεν νοείται, δεν τη λαμβάνουν υπόψη.
Ακόμα και σήμερα, με τις ραγδαίες – και ελπίζουμε καταληκτικά θετικές -εξελίξεις προσποιούνται ότι δεν τις βλέπουν, χλευάζουν τις υπεράνθρωπες προσπάθειες για το θέμα των δυο τοπικών βουλευτών, ή επιμένουν να διαμορφώνουν άποψη σχεδόν μονοπωλιακά από το Μ. Μουτσάτσο και το Σύλλογο Οικολογίας, όταν κατέρρευσε μέχρι και το έσχατο επιχείρημα της δήθεν αντίρρησης των Φαρκαινούσων για το θέμα με τη μαζική επιστολή στήριξης των πραγματικών δικαιούχων.

Πού είναι το Επιμελητήριο;
Την ίδια ώρα εκκωφαντική … σιγή ιχθύος επιλέγει και το Επιμελητήριο, φορέας που υπό άλλες διοικήσεις πρωτοστατούσε, έστω και σε φαντεζί ενέργειες, στη μεταφορά του βασικού αιτήματος του τουριστικού κλάδου αλλά και του επαγγελματικού κόσμου της Χίου. Η σημερινή διοίκηση μοιάζει να απεύχεται την ολοκλήρωση των διαδικασιών του έργου, όχι μόνο δεν επικροτεί δημόσια τον καθημερινό αγώνα των δυο βουλευτών, αλλά εμμέσως πλην σαφώς παίρνει θέση εναντίον τους με πολιτικά διαφημιστικά μηνύματα, μέσω της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων! Η στάση της αυτή σχολιάζεται από δεκάδες μέλη, που αναρωτιούνται αν τα επίσημα όργανα τους είναι σε θέση να εκφράσουν τον παλμό και την ανάγκη της τοπικής κοινωνίας. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του.
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ