22.5.2012 11:25

Πέρασε από τη Χίο ο Ιταλός Πρέσβης της Άγκυρας

Τη Χίο επισκέφθηκε τις προηγούμενες ημέρες φιλοξενούμενος από τον Ιταλικό Προξενικό Πράκτορα Lorenzo Argenti ο πρέσβης της Ιταλικής Δημοκρατίας της Άγκυρας Τουρκίας κ.  Gianpaolo Scarante o οποίος υπήρξε διπλωματικός σύμβουλος του Berlusconi, και πριν την Άγκυρα υπήρξε πρέσβης της Ιταλίας στην Ελλάδα. 
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:
«Συνοδευόμενος από την σύζυγο του ο Ιταλός πρέσβης ταξίδεψε στην Χίο με το καράβι της Ege birlik «Cesme Express». Κατά την άφιξη του στο λιμάνι τον υποδέχθηκε η εκπρόσωπος του Δημάρχου Χίου, Ρ. Δαμίγου προσφέροντας του χιώτικα προϊόντα. Κατά την διαμονή τους  έμειναν στον ξενοδοχείο ΚΥΜΑ όπου έμειναν πολύ ικανοποιημένοι από την εξυπηρέτηση δείχνοντας μάλιστα ενδιαφέρον για τον ιστορικό κτίριο του ξενοδοχείου. Το Σάββατο επισκέφθηκε την βιβλιοθήκη Κοραή και το Λαογραφικό Μουσείο Φιλίππου Αργέντη.
Εν συνεχεία επισκέφθηκε τον Κάμπο και το Μουσείο Citrus όπως και το Αργέντικο. Αμέσως μετά κατευθύνθηκε στα νοτιόχωρα επιστρέφοντας από την δυτική Χίο περνώντας από το Αγ. Γιώργη τον Συκούση.
Αργά το απόγευμα επισκέφθηκε τα Καρδάμυλα και δείπνησε στην Λαγκάδα στο εστιατόριο «Πάσσας». Την Κυριακή είχε μια επίσκεψη Νέα Μονή όπου συνάντησε και την ηγουμένη, ενώ η επόμενη στάση του ήταν τα Αυγώνυμα όπου γευμάτισε στο εστιατόριο «Το Αστέρι». Ο κ. Scarante αναχώρησε το απόγευμα με το  F/B της εταιρείας Erturk επιστρέφοντας στην Τουρκία».

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ