28.3.2014 9:31

Πέρασαν οι «αστερίσκοι» Μουσουρούλη για τις παραχωρήσεις προς το ΤΑΙΠΕΔ

15% ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Ετήσιο τέλος ίσο με το 15% του ετήσιου ανταλλάγματος που θα συμφωνηθεί για την παραχώρηση των λιμένων προς το ΤΑΙΠΕΔ θα λαμβάνουν οι Δήμοι, ως αντισταθμιστικό για τις εκμεταλλεύσεις των λιμένων. Αυτό προκύπτει στο προσχέδιο του πολύ νομοσχεδίου που περιλαμβάνονται οι ρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα και για τις οποίες έχει γίνει πολύς λόγος (κοινωνικό μέρισμα από πλεόνασμα, γάλα,  ψωμί, μη συνταγογραφόυμενα φάρμακα κλ.π.) περιλαμβάνονται ρυθμίσεις σχετικά με την παραχώρηση μαρινών.

Συγκεκριμένα, μεταξύ αυτών προβλέπεται ετήσιο τέλος προς τους δήμους υπό των οποίων βρισκόταν η διαχείριση λιμένων ή μαρίνων που παραχωρούνται ίσο με 15% του ετήσιου ανταλλάγματος που θα συμφωνηθεί για την παραχώρηση, δυνατότητα να μπορεί το ΤΑΙΠΕΔ να προβαίνει σε περιβαλλοντική αδειοδότηση  ευρύτερων υποδομών και όχι μόνο των προς παραχώρηση τμημάτων.
Τα δύο αυτά σημεία είχε επισημάνει ο βουλευτής Χίου Κ. Μουσουρούλης όταν είχε ξεκινήσει η συζήτηση για την παραχώρηση της «διπλής» μαρίνας της Χίου και είχε προτρέψει το δήμο να συνεργαστεί με το ΤΑΙΠΕΔ ώστε να μεγιστοποιήσει το όφελος για τη Χίο και τους δημότες.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ