21.6.2014 11:44

«ΠΕΛΑΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Θεατρικές παραστάσεις από «Το Τραγούδι της Γης» του Μυριβήλη σε Χίο, Λέσβο, Λήμνο

Σειρά θεατρικών παραστάσεων βασισμένες στο «Τραγούδι της Γης» του Στράτη Μυριβήλη διοργανώνει, μεταξύ 20 Ιουνίου και 2 Ιουλίου η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στο πλαίσιο του έργου «Πέλαγος Πολιτισμού», σε συνεργασία και με τον Καλλιτεχνικό Οργανισμό «ΚΟΧΥΛΙ».
Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στα νησιά Λήμνο, Λέσβο και Χίο. 
Η δράση έχει ως στόχο το άνοιγμα και τη ζωντανή χρήση πολιτιστικών μνημείων με δραματοποίηση κειμένων συγγραφέων που έλκουν την καταγωγή τους από το Βόρειο Αιγαίο. 
Το «Τραγούδι της Γης»  του Στράτη Μυριβήλη είναι μια «ελληνική συμφωνία», ένας ύμνος για τη ζωή επί της γης. Είναι ένα κείμενο κεντημένο λέξη προς λέξη που περικλείει μέσα του το θαύμα της δημιουργίας του πλανήτη μας και το θαύμα της δημιουργίας του ανθρώπου. Θέτει ξανά το νόημα και τον σκοπό της ανθρώπινης ύπαρξής μας, ανακαλύπτοντας τη θεϊκή συγγένεια όλων των «όντων και των πραγμάτων».

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν:

• Στη Χίο, την Τρίτη 1 ΙΟΥΛΙΟΥ στο «Πολυχώρος – Citrus»
• Στη Χίο, την Τετάρτη 2 ΙΟΥΛΙΟΥ στην «Πλατεία Μεστών»

Η είσοδος σε όλες τις παραστάσεις είναι ελεύθερες.

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ